Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции

Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции

Вече писах, че на 20-ти март се очертава великолепно винено събитие. В деня на Winebox Portfolio Tasting 2014 организаторите са подготвили изключително атрактивни майсторски класове и лекции, които ще се водят от представители на Българска Винена Академия и от най-добрите ни сомелиери и от енолози и специалисти от нашите изби.

Тук ще откриете подробна информация за програмата за класовете и лекциите. Все още се затруднявам кой клас да си избера. На GREAT FRENCH WHITES воден от прекрасната Яна Петкова, ще има възможност да се опитат вина, до които много рядко имам възможност да се докосна.

От друга страна BIG, BIG REDS също се очертава много интересна. Когато опитвам последователно няколко големи вина, направени в различни стилове и различни региони и сортове, започвам да оценявам и разбирам какво е искал да постигне производителят. Това е безценен опит, който не мога да постигна с хаотичното пиене на вино у дома. Има нещо мистично в изучаването на вината, което признавам, привлича ме неудържимо.

Или пък да се отдам на старата си любов Совиньон блан и да опитам совиньони от различни страни и стилове. Това винаги е интересно. А вие какво предпочитате?

Каквото и да избера, това ще бъде прекрасен ден. Знам го от сега.

Кога: 20 Март 2014, от 13:00 до 21:00 ч.

Къде: Radisson Blu Grand Hotel, София, пл. Народно Събрание N 4

Източник: Fresh Cuts of Life