Шато Де Берже

Шато Де Берже / Chateau Des Bergers

с. Овчарово, Общ. Търговище / Ovcharovo, Targovishte
Работно време: 10:00 – 16:00 ; събота и неделя по заявка
Тел. +359 898 765 645; +359 888 295 783

Описание

На 12 км. от Търговище, върху останките от неолита и древни тракийски артефакти се намира село Овчарово. Уникално разположение, невероятна гледка и свеж полъх идващ от Преславската планина – на това прекрасно място ще откриете Винарна и Хотелски комплекс „Шато Дe Берже”.

В „Замъка на Овчаря“ (в превод от френски) млад и мотивиран екип от професионалисти работи и придава модерно звучене на вековните български традиции в гостоприемството и винопроизводството.

С разработването на лозята е ангажиран френският енолог Пол Борд (Paul Bordes). След обстойно запознаване със специфичния климат и вкуса на почвата той определя за най-подходящи и обещаващи сортовите култури Каберне Фран, Каберне Совиньон, Пино Ноар, Мерло, Шардоне  и Совиньон Блан. И се оказва прав – насажденията, доставени през 2009 г. от френския лидер сред производителите на посадъчен материал, Пепиние витикол Мерсие (Pépinières viticoles Mercier), се захващат и развиват отлично на тази земя с древна история, уникални условия и обещаващо бъдеще. Не случайно вината са  отличени от престижния Concours Mondial de Bruxelles – златен и сребърен медал за 2016 г. за нежното Sauvignon Blanc & Chardonnay 2014 и емблематичното Cabernet Franc 2013, и златен медал за 2017 г. – за Cabernet Franc & Merlo 2014.

Хотелски комплекс „Шато Дe Берже”  се намира в защитената местност Урумово Лале, и граничи със лозовия ни масив. Разполага с 16 двойни стаи “де лукс” и 3 просторни студия. Стаите са обзаведени в няколко различни стила, а всяко от студията е с уникален интериор, което ги прави подходящи за всеки вкус.

За Вашето спокойствие и приятно прекарване комплексът разполага с класен ресторант, СПА зона, масажно студио и VIP зала (винен клуб).

Ресторантът е с капацитет 80 места. За пролетно-летния сезон разполага и с места на открито на терасата към ресторанта с прекрасна гледка към селото и пейзажи от склоновете на Преславската планина.

В съседство на хотела се намира лозов масив със 150 дка лозя с червени и бели сортове, както и производствена част на Винарна „ Шато де Берже“. Ще може да се възползвате от два дегустационни пакета.

Дегустационен пакет 3 вина:

Включва:

  • Обиколка из производствената част на винарната с лекция на тема
    винопроизводство – технология и специфика, традиции и настояще;
  • дегустация на 3 вида вина , придружена с подходящи хапки

Цена:  12,00 лв./човек

Дегустационен пакет 5 вина:

Включва:

  • Обиколка из производствената част на винарната с лекция на тема
    винопроизводство – технология и специфика, традиции и настояще;
  • дегустация на 5 вида вина / вертикална дегустация, придружена с подходящи хапки

Цена: 15,00 лв./човек

 Телефон за резервации: +359 898 765 645; +359 888 295 783 e-mail: sales@cdb.bg