Изба Седем поколения

Изба Седем поколения / Seven Generations Winery
с.Мечка,  обл.Русе/Mechka, Rousse

Работно време: 8:30-22:00 всеки ден
тел. +359 82 595 050

На 30 км. от Русе край село Мечка, сред хълмиста местност в близост до река Дунав в един перфектен тероар, се намира винарска изба Седем поколения.

Описание

На 30 км. от Русе край село Мечка, сред хълмиста местност в близост до река Дунав в един перфектен тероар, се намира винарска изба Седем поколения. Избата е създадена 2008г. от Любен Рабчев, находчив българин, пето поколение от фамилия произвеждаща вино, завърнал се към корените си, за да възроди и продължи семейната традиция.

Тук отлежават вина основно от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло, Пино Ноар, от които се правят разкошни червени вина и розе. Избата предлага и   бяло вино от сорта Мускат Отонел. Общо 200 декара са обработваните лозови масиви, от които се произвеждат вина от висок сегмент, в лимитирани серии изработени с изключително внимание, любов и педантичност.

Желанието и стремежа е да се извлече максимума от  това което  дава природата и резултата са прекрасни, богати на аромати и вкусове натурални вина, запазили максимално от естествените си полезни съставки.

През 2016-та година получават 11 златни и сребърни медала от най-големите и престижни световно признати конкурси за вина МUNDUS VINI (Germany), AWC Vienna (Austria), The San Francisco International Wine Competition (USA) and The Concours Mondial de Bruxelles (Belgium).

Към избата има луксозен и уютен винарски комплекс, който е идеалното място да създадете своите  спомени (Your Place to Make Memories). Спиращата дъха гледка от залеза над река Дунав, в съчетание с лозовите масиви, оставят незабравими следи в съзнанието. Природата в местността е изключително красива и създава усещането за едновременно за уют и свобода на духа.  Комплекса дава възможности за провеждането на сватбени събития, тимбилдинги и конференции.

 ВИНЕНА ДЕГУСТАЦИЯ

  1. Мускат отонел /50 мл./ – Акомпанирано с тапас, бейби моцарела и чери домати върху брускета;
  2. Розе /50 мл./ – Акомпанирано със спаначено руло със сирене Филаделфия и лакса;
  3. Мерло 2015 /50 мл./ – Акомпанирано с тапас сирена/mix френски и български,

поднесени с плодове и ядки /

  1. Каберне Совиньон 2012/50 мл./ – Акомпанирано с тапас от терин от гъши дроб с арманяк;
  2. Кюве 2012/50 мл./ – Акомпанирано с тапас от фини мезета /mix от български мезета/.

Хапките се сервират на плата

Обща стойност на пакета: 30,00 лв.

 ВИНЕНА ПЕТСТЕПЕННА ВЕЧЕРЯ

  1. Мускат отонел /100 мл./Придружено от салата в хрупкава кошничка, с чипс от бекон, пармезан и боровинков дресинг;
  2. Розе /100 мл./ – Поднесено с рулца от грилована тиквичка, с мус от сирена Филаделфия и лакса.
  3. Мерло 2015 /100 мл./ – В комбинация с патешко магре, подправено с мащерка, поднесено със сладко от червено зеле и боровинки;
  4. Каберне Совиньон 2012 /100 мл./ – Акомпанирано от свинско бон филе с моцарела и сушени домати, гарнирано с пюре от броколи и залято със сос Песто;
  5. Кюве 2012 /100 мл./ – Поднесено с комбинация от фини мезета, елегантни сирена, сезонни плодове и ядки.

Обща стойност на пакета: 60,00 лв.

 Резервации за дегустациите се правят поне два дни преди датата на посещението.

Телефон: +359 82 595 050; +359 876 245 920

Email: winery@sevengenerations.bg