Изба Салла Естейт

Салла Естейт с. Блъсково, обл. Варна

Salla Winery – Bluskovo, Varna

Работно време: 8:30 -17:00 ; събота и неделя по заявка

Винарска изба САЛЛА ЕСТЕЙТ е създадена през 2010 година. Намира се в село Блъсково, община Провадия. Селото е разположено в сърцето на прочутото провадийско плато Сърта, само на 60 км от гр. Варна.

Категория: Етикети: ,

Описание

Винарска изба САЛЛА ЕСТЕЙТ е създадена през 2010 година. Намира се в село Блъсково, община Провадия. Селото е разположено в сърцето на прочутото провадийско плато Сърта, само на 60 км от гр. Варна.

Гроздето се отглежда в 300 дка собствени лозя, намиращи се непосредствено до избата, върху Югозападен склон. Теренът е хълмист, а местността съчетава уникални природни условия – комбинация от подходяща почва, релеф, климат. Посадъчният материал е от френската фирма „Гийом“ и включва елитните бели сортове Шардоне, Совиньон Блан, Траминер, Ризлинг, атрактивните червени сортове Пино Ноар, Каберне Фран и местния български сорт Врачански мискет.

Избата произвежда вина със собствен облик, характер и индивидуалност, различими и разпознаваеми в лимитирани серии. Чрез експериментиране с технологичните практики стремежа е да се  даде максимална изява на тероара и микроклимата.

В изба САЛЛА ЕСТЕЙТ получавате неповторимо усещане за чисто, хубаво, добро, дегустация на чудесни вина, вкусна домашна кухня, езда на елитни коне, разходка с файтони и много, много история. Освен със зала за винени дегустации, избата разполага с уютен ресторант в български стил, къща за гости, пикник зона, конна база, живописни лозя и грижовен персонал. Независимо дали търсите следващата дестинация за вашия уикенд, или ви води интересът и любопитството към виното, Изба Салла Естейт има какво да ви предложи.

Къщата за гости разполага 9 двойни стаи и една стая с 5 легла. Стаите са уютни и комфортни, оборудвани са с климатик и безжичен интернет. Сред удобствата на винарната са парна баня и ресторант в български стил, игрище за волейбол и футбол, също и закрита зала за тенис на маса. През летния сезон работи открит ресторант с разкошна панорама, разположен непосредствено над лозовите масиви. Комплексът е изключително подходящ за семейни празници, тиймбилдинги, частни партита и други поводи.

ДЕГУСТАЦИЯ В САЛЛА ЕСТЕЙТ

Дегустацията в Салла Естейт е много повече от опитване на хубаво вино…

ПАКЕТ ЕКСТРА

Включва панорамна разходка из лозята и избата, запознаване с технологията и философията на виното, дегустация на три вина, акомпанирана от домашно приготвени хляб, сирене, кашкавал, както и вкусен обяд в открития ресторант със спираща дъха панорама.

Цена: 40 лв на човек

ПАКЕТ КЛАСИК

Пакет Класик е чудесен избор, ако не разполагате с достатъчно време! Ще тествате три подбрани вина, домашно приготвени хапки съпроводени с приятна беседа за виното.

Цена : 20 лв на човек

За резервации и допълнителна информация позвънете на +359 898 665848

ВИНЕН УИКЕНД В САЛЛА ЕСТЕЙТ

Пакетът включва панорамна разходка до лозовите масиви, разглеждане на конната база и конете, (възможност за езда срещу допълнително заплащане), запознаване с технологията и философията на виното, дегустация на три вина, акомпанирана от домашно приготвени хляб, сирене и кашкавал.

Вечеря, приготвена изцяло с натурални, домашни продукти – сезонна салата, месце на пещ, домашно изпечен хляб и десерт. За наздравиците : 50 мл ракия и половин бутилка вино. Освен нощувка получавате и топли мекички с конфитюр за закуска.

Цена: 120 лв на човек

Деца до 13 години са на цена 25 лв.

НАЕМАНЕ НА ЦЯЛАТА БАЗА

Винарна Салла Естейт е чудесно място, на което да поканите вашите гости, приятели и колеги и да се почувствате у дома си ! Базата може да бъде изцяло на ваше разположение, а домакините ще ви отведат  в света на виното!

Къщата за гости разполага с 23 места, а ресторантът е подходящ за празненства, частни партита, тиймбилдинги и приятелски срещи.

За индивидуална оферта и допълнитена информация на тел.: +359 898 665848

www.salla.bg