Винарна Загрей / Zagreus Winery

Винарна „Загрей“ е разположена в сърцето на Горнотракийската низина, на 30 км от Пловдив и на 25 км от Бачковския манастир. Винарната  разполага със 1200 дка собствени лозови масиви от сортовете Мавруд, Сира, Мерло и Каберне Совиньон. От 2010 г. лозовите масиви се отглеждат според нормативите на Европейския съюз за биологично производство. Това отразява нашето виждане за производство на автентични и отличаващи се вина, за устойчиво развитие и съхранение на природа.

Това което предлагаме е:

  • Разходка из лозята и избата по „Пътя на виното”, придружена с дегустационна беседа
  • Дегустация на 3 и 5 вина,съпроводени с хляб от лимец изпечен на място и домашно приготвени мезета
  • Провеждане на дегустации, на винен/а обяд и вечеря в дегустационна зала и на открито сред приятна обстановка и спираща дъха гледка
  • Организиране на тиймбилдинг и занаятчийски работилници за виноправене и хляб от лимец
  • Фолклорна програма
  • Музейна експозиция
  • Провеждане на лични и профисионални събития

От лозето…до сърцето!

Описание

Дегустационни пакети

Пакет „Тиара” – дегустация на 3 вина

Обиколка на винарната „По пътя на виното” с беседа за етапите на винопроизводството и дегустация на 3 вина от серия ТИАРА, придружени с домашно приготвен хляб от лимец – изпечен на място, домашни мезета и минерална вода.

Цена:  15 лв./ човек

Пакет „Виница” – дегустация на 3 вина

Обиколка на винарната „По пътя на виното” с беседа за етапите на винопроизводството и дегустация на 3 вина, включително „ВИНИЦА” , придружени с домашно приготвен хляб от лимец – изпечен на място, домашно приготвени мезета и минерална вода.

Цена:  20 лв./ човек

Пакет „Тракийски съкровища” – дегустация на 5 вина

Обиколка на винарната „По пътя на виното” с беседа за етапите на винопроизводството и дегустация на 5 вина, включително „ВИНИЦА” , придружени с домашно приготвен хлябот лимец – собствено производство, домашни мезета и минерална вода.

Цена:  22 лв./ човек

Пакет „Хендмейд” – дегустация на 3 вина

Обиколка на винарната „По пътя на виното” с беседа за етапите на винопроизводството и дегустация на 3 занаятчийски вина  – ” ХЕНДМЕЙД”  , придружени с домашно приготвен хляб от лимец – собствено производство, домашни мезета и минерална вода.

Цена:  30 лв./ човек

Пакет „Хендмейд Премиум” – дегустация на 5 вина

Обиколка на винарната „По пътя на виното” с беседа за етапите на винопроизводството и дегустация на 5 занаятчийски вина – ” ХЕНДМЕЙД”  , придружени с домашно приготвен хляб от лимец – собствено производство, домашни мезета и минерална вода.

Цена:  42 лв./ човек