Jarava Winery

Wine & Spirits Show 2022 предлага програма от майсторски класове, лекции и презентации

Wine & Spirits Show 2022 предлага програма от майсторски класове, лекции и презентации

От 7 до 9 април в Интер Експо Център ще се проведе второто издание на Wine & Spirits Show – единственото международно бизнес изложение, което представя целия бранш на виното, високоалкохолните напитки, бирите и коктейлите.

Wine & Spirits Show предлага и ценна съпътстваща програма от майсторски класове, лекции и презентации. Темите от света на виното, рома, уискито, крафт бирите и коктейлите безспорно са интересни, а и лекторите са на много високо ниво!

Презентациите и майсторските класове са със свободен вход за посетителите на изложението. Необходима е предварителна регистрация чрез посочените линкове.
Моля вижте цялата програма и линковете тук!

(Линковете са приложени и най-долу в текста)

Важен акцент в съпътстващата програма са бизнес презентациите, изключително подходящи за винопроизводителите! Изпълнителните директори на Българската банка за развитие и Българската агенция за експортно застраховане ще представят ценни и подходящи финансови услуги и продукти, чрез които държавата се ангажира да подпомага най-вече малки и предприятия.

Също в професионални рамки опитният винен консултант Йордан Русев ще предложи на ресторантьори, бармани, сервитьори, сомелиери и др. важна бизнес лекция на тема Как да постигнем максимална печалба от вино в ресторанта или бара.

Всички останали майсторски класове и презентации са интересни и подходящи както за професионалистите, така и за любознателните ценители на качествените напитки.

Независимата микро-пивоварна Hills ще представи Закона за чистота на бирата от 1516 г., който при тях действа и днес, стиловете пиво, технологията и енобирата или Weinbeere, която ще бъде и дегустирана.

Експертът по премиум дестилирани напитки Николай Нейков ще ни води и насочва в една дегустация на комбинации от 5 различни качествени скоч уискита с разнообразни храни, за да получим по-задълбочено разбиране за природата на вкусовете.

Един от съдиите-дегустатори на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – Юлия Костадинова, ще разкрие някои от най-добре пазените тайни в света на ромовете и ще ни разходи из остров Гваделупа, за да опитаме 6 различни карибски агрикол ромове от легендарни дестилерии.

Вертикална дегустация на топ ниво ни предлагат югозападните ни съседи от Tikveš: по 3 големи реколти от две великолепни вина, които са истински звезди: Barovo Red от Северна Македония и Terrasse à lOmbre от Южна Рона.

Заедно с винения експерт и лектор Яна Петкова ще се запознаем с Калифорния на виното и ще дегустираме 8 от над 50-те непознати досега на българския пазар калифорнийски вина, представяни на изложението от Департамента по земеделие на Съединените щати – обединява ги привлекателното съотношение между цена и качество и огромната грижа и внимание, с които са направени.

Яна Петкова ще води и още една свръх интересна презентация с дегустация на 7 необичайно интересни вина от лозя на голяма надморска височина в сърцето на Стара Европа – Испания и Италия, подбрани от портфолиото на Hedonist Wines.

Финалът на цялата програма ще е пъстър, вкусен и атрактивен като коктейлите, които Павел Памукчиев от Travel Cocktails ще ни научи да познаваме, миксираме, шейкваме и кръщаваме в неговата Интерактивна работилница.

Ще бъде интересно и полезно – побързайте да се регистрирате, защото местата са ограничени!

🔴 Принципи и стратегия за максимална печалба от вино в ресторанти и барове
🔴 Истинска бира, що е то?
🔴 Скоч уиски и храна: същност и ритуали
🔴 Българска банка за развитие представя нови продукти пред представителите на винарския бранш
🔴 БАЕЗ – Държавният гарант за сигурността на българския бизнес
🔴 Карибски ром агрикол от Гваделупа
🔴 Tikveš Châteaux & Domaines: Вертикална дегустация на Barovo и Terrasse à l’Ombre
🔴 Истинска бира, що е то? 2
🔴 Открийте вината на Калифорния
🔴 Високите вина на Европа – подбрана селекция от портфолиото на Hedonist Wines
🔴 Работилница за коктейли

5.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии