Jarava Winery

Wine of the Year – April 13-14, 2019

Wine of the Year  – April 13-14, 2019

«Wine of the Year» е събитие с изградена от предишните три издания през 2016,2017 и 2018 г. репутация на част от националния конкурс „Сомелиер на година“, (позната още като „Откритата дегустация с гласуване“) фокусирана предимно към сомелиерите и техните знания и умения да представят вината на посетителите.

Новият формат, който ще постави началото си на самостоятелно събитие в навечерието великденските празници през 2019-та, съдържа както познати, така и напълно нови компоненти, представени като отделните части на основната и съпътстващата програми, в центъра на която са виното и неговите почитатели.

Форматът е свързан с нов подход както към потребителите на виното, така и по отношение на изграждането на винената култура, предпочитанията на българския винен пазар, отношението на винопочитателите към различните сфери, свързани с начина им на живот – модни течения, кулинария, изкуство, пътешествия и пр.

Визията, към която се стреми събитието е да покаже виното като важен за икономиката на страната бизнес, който произвежда продукт, свързан с начина на живот и емоционалната привързаност на неговите почитатели. На тази концепция е подчинено и съдържанието на сайта. В него са включени както страници с програмата на събитието, така и редица авторски материали – статии и публикации за виното, интересни анализи, статистики и маркетингови проучвания относно винения бизнес, винарските страни, българското винопроизводство и др.п., публикувани от официални чужди и български източници на информация.

Открита дегустация „Wine of the Year“ на подбрана селекция от български и вносни вина от най-новите реколти и най-актуалните винени брандове.
Дегустация на български ракии.
Дегустация на колекционни и енотечни вина.

Онлайн гласуване

Гласуването е насочено предимно към онези почитатели на виното, които са отдадени на виното, посещават дегустации и събития, редовно опитват много и различни вина в ресторанта, на гости , у дома и пр. и имат изградени предпочитания.

До 12-ти април

Гласуване преди дегустацията чрез отговор на въпрос, свързан с различните предпочитания на почитателите на виното по отношение на видовете вина, белите и червени сортове, регионите на произход, видовете ракии и пр.

Гласувалите участват и в организираната седмична томбола с награди на фейсбук страницата на събитието Wine of the Year Bulgaria.

13 – 14 април (събота и неделя)

Гласуване в двата дни на дегустацията на сайта www.rating.bg. Вече регистриралите се в сайта почитатели могат да гласуват отново и да използват потребителското име.

Гласуването на посетителите на дегустацията е номиниране на носителите на приза в различните категории.

ТОМБОЛИ И НАГРАДИ ЗА ПОЧИТАТЕЛИТЕ

Всеки посетител на дегустацията участва в томболата HAPPY HOUR от 17,00 до 18,00 часа -„Великденска ядлива кошница“, ваучер за вечеря за двама, ваучер за уикенд почивка и др.

СЛЯПА ДЕГУСТАЦИЯ

13 – 14 април (събота и неделя) 

BULGARIAN WINE &SPIRIT COMPETITION – QUALITY AWARDS е официален  конкурс за вина от по-широко разпространените уникални местни червени Мавруд, Широка мелнишка лоза, Мелник 55, Памид, Рубин, Гъмза и Руен, белите сортове Димят, Тамянка, Червен Мискет, Врачански Мискет, Варненски Мискет, Сандански Мискет и българските ракии.

България има уникални почвено-климатични условия, които се изразяват в произведените вина, а нашият умерен климат позволява да се развива широк спектър от винени сортове.

Конкурсът се организира като част от програмата на събитието и има за цел да популяризира българските вина от местни сортове и българската ракия като част от националната ни идентичност,  която ни отличава от другите народи наред с кухнята, фолклора, историята и традициите.

Кой ще получи  сортовите трофеи за „най-добро вино“ – бяло, розе, червено, пенливо и ликьорно и ще спечели трофея за „най-добра българска ракия“ – това ще определи специално поканеното професионално жури – дегустационна комисия .

ВИЖ Правилник за участие и членовете на комисията тук

СЪПЪТСВАЩА ПРОГРАМА

Контакти

Office: 8, Venera Str., 1111 Sofia – Bulgaria
Е-mail: [email protected] – Mobile: +359 898 524 024

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ