Jarava Winery

Wine and Spirits Fest Burgas 2022 скоро…

Wine and Spirits Fest Burgas 2022 скоро…

Най-доброто от родното винопроизводство и колекционерски бутилки шампанско от Франция

Отново е лято и с нетърпение очакваме морето и фестивала на виното в Бургас, защото имаме какво да кажем и покажем.

Традиционно фестивала се провежда в края на юли от 29 до 31 юли и за десета поред година, се доверяваме на мястото, което освен прохладно е и в близост до морето – Експозиционен център Флора, Морска градина

Wine and Spirits Fest Burgas 2022 ще събере големите имена и съвсем новите звезди в производството на вино в България. Родните брандове, признати в цял свят и тези, които тепърва представят на пазара компилациите си от розе, бели и червени вина ще внесат бохемска наслада в лятното ни ежедневие.

Тази година имаме приблизително 40 винарни, предлагащи по 1 до 12 вина всяка или това са приблизително 300-400 вина за опитване!

Посетителите на Wine & Spirits Fest Burgas ще могат да дегустират от изложените напитки, да договорят търговски условия за разпространение или да си закупят продукти на място на доставна цена.

Лично самите производители, технолози или професионалисти, добре запознати с продуктите, ще разказват за детайлите по производството, технология и за най-новите тенденции.

Ще може да си поговорите с тях, да се снимате и най-вече да опитвате от вината им.

Участниците са топ производители на вина и спиртни напитки, вносители и дистрибутори от различни страни, така че освен вино ще има и високоалкохолни напитки.

На място ще могат да се опитат и закупят традиционни меса и храни, уникални деликатеси и млечни продукти без аналог на пазара с изключително качество и вкус, познат на поколения българи. Деликатесите са приготвени по стари рецепти с 100% натурални съставки. Не се влагат консерванти, подобрители, оцветители или други вредни за здравето вещества!

Освен традиционни тази година ще има италиански гурме специалитети и брускети.

Конкурси за вино

И тази година ще има конкурс за вино. Организиран съвместно със Съюза на енолозите в България. На него ще бъдат дегустирани и обявени победители в категориите – бяло , розе , червено и шумящи вина. Резултатите от конкурсите ще бъдат обявени на 30.07.2022 г., а наградените публикувани и снимани.

За първи път пред гости и жители за Бургас ще се отворят колекционерски бутилки от ограничени и строго лимитирани серии френско шампанско.

Ще може да се докоснете до шампанско произведено специално за руската императрица и облечено като „руска кукла“, спечелило множество златни медали и никъде в България не представяно досега!

Награди за посетителите

Двама от посетителите на Wine and Spirits Fest Burgas 2022 ще имат уникалния шанс да спечелят :

Неповторима, колекционерска напитка, Moët & Chandon, PETITE LIQUORELLE, единственият пенлив ликьор в света!!!
Пазен почти 30 години в колекционерска изба. Микс от пенливи и желани коняци като рецептата се пази в тайна. Много труден за намиране,тъй като е спрян от производство през 90 те години на миналия век!

Към бутилката има и изключителна стъклена кофа за лед, персонализирана от Moët & Chandon,

Champagne Princes Tour Eiffel

Maison De Venoge е официален партньор на Световното изложение през 1899 г., когато е открита Айфеловата кула. За да отпразнува 130-ата годишнина на кулата, Maison De Venoge създаде специално издание cuvée.

Cuvée Princes Tour Eiffel от Maison De Venoge се предоставя в елегантната си подаръчна кутия.

Билети за събитието:

– Еднодневен билет 15 лв. : включва гривна, билет за дегустация, сувенирна чаша подарък, вода. Гривната ви дава правото да влизате и излизате в рамките на работното време без ограничение.

– двудневен или тридневен билет на ТОП цена 20 лв. :  включва гривна, билет за дегустация, сувенирна чаша подарък, вода. Гривната ви дава правото да влизате и излизате в рамките на работното време без ограничение.

Очакваме ви на най-голямата винена дегустация за южното Черноморие

от 29 до 31 юли в Експозиционен център Флора – Морска градина на Бургас

от 16:00 до 22:00 часа

Защото лятото е време за забавление и приятни емоции в споделена компания!

Фестивалът се провежда с подкрепата на община Бургас

5.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ