Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Villa Santa Maria

Villa Santa Maria

Вината с марка „САНТА МАРИА“ се произвеждат от собствени лозови масиви – 300 декара, намиращи се по южните склонове на Сакар планина около Свиленград. Лозята са разделени на масиви за червени и бели сортове. Уникалните климатични условия, силната структура на почвата в комбинация с техниките на отглеждане, насочени към получаване на най-добрите фито-санитарни състояния на гроздето и контролирания добив на декар, позволяват на нашите вина да имат максимално изразена комбинация на тероар – лозя.

ВИНА

SANTA MARIA MERLOT LEGERA 2013
Тъмно гранатов цвят – бистър и искрящ. Носът е средно интензивен, със сладки подправки, с нотки на месо и сини сливи в ликьор. Елегантно, средно тяло със сушени плодове и подправки в средно дългия финал.

SANTA MARIA SYRAH LEGERA 2013
Цвят – красив, искрящ гранат. Развит нос с нотки на сушени листа и зелен орех. Леко до средно тяло със зрели танини и фин, пикантно нагарчащ финал.

SANTA MARIA RUBIN GOLD 2013
Гранатов цвят с меки керемидени оттенъци. Фин нос с развитие – с нотки на кожа, месо, тютюн и сушени боровинки. Тялото е деликатно и гъвкаво с добре запазени аромати, повтарящи носа и дълъг, благороден финал.

SANTA MARIA CABERNET SAUVIGNON, MERLOT & SYRAH 2012
Красив тъмно рубинен цвят с меки оттенъци. Благороден нос с развити нотки на тютюн, кожа, сладки подправки и сушена арония. Средно до плътно тяло със зрели велурени танини и елегантен, дълъг финал със спомен за кожа и подправки.

SANTA MARIA MERLOT LIMITED 2012
Жив, интензивен тъмно гранатов цвят с керемидени оттенъци. Сложен нос с развит букет, в който се долавят билки, сухи цветя, землисти нотки, вишновка и печени сини сливи с карамел. Средно тяло, стопено и гладко със зрели, кадифени танини и суховат завършек. В добра кондиция за пиене в момента.

SANTA MARIA CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MERLOT 2012
Красив рубинен цвят с меки оттенъци. Носът е доминиран от трансформирани дъбови аромати – петрол, газ, опушено дърво и пръст (земя). Средно, обемно и сочно тяло със свежи горски плодове и землисти акценти на финала.

SANTA MARIA SAUVIGNON BLANC GOLD 2015
Бистър, сламесто жълт цвят с гланц и леки зелени оттенъци. Носът е с тропически характер на зрели жълти плодове – пъпеш, папая, личи и леко тревисти нотки. Ароматно и свежо, сочно и плътно в устата с дълъг, леко пикантен финал и спомен за бял касис и мушкато.

SANTA MARIA CHARDONNAY LEGERA 2015
Бледо златист цвят със зелени отблясъци. Деликатен нос със сладка ванилия, цитрусов плод и английски бонбон (тофи). Средно, стегнато и гъвкаво тяло със садък, карамелено-соленоват завършек.

SANTA MARIA CHARDONNAY GOLD 2013
Искрящ, красив златисто лимонен цвят с красиви зеленикави оттенъци. Носът е атрактивен, пикантен, доминиран от карамелено-опушени нотки, ванилия и меки, зрели жълти тропически плодве (папая, банан, маракуя). Сочно, сладко и хармонично с пикантно с леко минерален, опушен и сладостно-пикантен финал.

SANTA MARIA CHARDONNAY BARRIQUE 2013
Вино от сорта шардоне, ферментирало в дъбови бъчви. Отличава се със сламено жълт цвят и със зелени оттенъци. Фин плодов аромат на праскова, ванилия, нежен аромат на масло. Вкусът му е плътен, дори мощен, но добре балансиран.

SANTA MARIA ROSE 2014
Нежен, много светъл оранжево-розов цвят. Сложен нос със сочни акценти на розов грейпфрут, землисти нотки и билки. Елегантно, стегнато тяло с добра свежест и деликатна, пикантна горчивина на финала.

SANTA MARIA ROSE CLASSIC 2014
Искрящ, светло ягодов цвят с леки оранжеви нотки. Съблазнителен нос с нотки на билки и карамел, червени плодове и подправки. Сочно и заоблено с елегантен финал.

SANTA MARIA ROSE GLASSES 2014 750ML
Красив, ягодово розов цвят. Бонбонен нос с атрактивни нотки на конфитюр от ягоди, крамел с кафе и масло. Свежо, с леко до средно тяло, заоблено и сладко с фин, билков финал.

КОНТАКТИ
„САНТА МАРИА“ ЕООД

гр. Пловдив, бул. Шести Септември 152,
офис 4-2Б, Административен център „Легис“
email: [email protected]
web site: www.santamaria.bg
Santa Maria On Facebook

Търговски представители:
София: +359 885 11 39 55
Пловдив: +359 888 50 30 40
Варна: +359 877 88 00 00
Маркетинг и реклама: +359 885 11 39 55

 

 

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ