Trois Visages Rouge De Noir 2019 – Haralambievi

Trois Visages Rouge De Noir 2019 – Haralambievi
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Реколта: 2019
Сорт: Пино Ноар / Pinot Noir
Алкохолно съдържание: 13 % об.

Лозе: Гроздето в Rouge de Noir е от Лозе ДЪБНИКА, което се намира на левия бряг на река Вит, в района на с. Горни Дъбник, където реката слиза от хълмовете на Предбалкана и се запътва към устието си; почвата е мощна добре структурирана дренирана върху карстова основа, а надморската височина е около 180 метра.

Гроздобер: 15.09.2019 г. ръчно селектирано бране в касетки.

Винификация: Ронкане и мачкане, последвано от студена предферментативна мацерация за 4-5 дни с цел екстракция на цвят и аромати. Алкохолна ферментация в малки неръждаеми съдове с постоянен контрол. Само и единствено потапяне на шапката по време на ферментацията с цел по-нежна екстракция на компонентите от гроздето. Контролирана ЯМКФ в малки резервоари след отделянето от твърдите части.

Характеристики: Лек и ефирен рубинен цвят. Сортов и атрактивен нос с акценти на сушени ягоди, зрели тъмни череши, печено месо и сухи билки. Тялото е фино, гъвкаво и елегантно с добра свежест и приятен, леко затоплящ финал.

Trois Visages Rouge De Noir 2019 - Haralambievi

Trois Visages Rouge De Noir 2019 - Haralambievi label Trois Visages Rouge De Noir 2019 - Haralambievi label back

Храна: Топли салати, ястия с чушки, дивеч, свинско месо на шиш, скара или задушено, яхния, рагу, задушено или печено агнешко, сръбски кебапчета/кюфтета , плескавица, паста, пица, добре узрели сирена.

Повече за Haralambievi Family Vineyards
Haralambievi Winery Facebook

 

 

#Haralambievi #TroisVisages #PinotNoir #BulgarianWine #BulgarianWinery #Winebg

Подобни статии