Jarava Winery

The Estate Chardonnay 2019 – Katarzyna Estate

The Estate Chardonnay 2019 – Katarzyna Estate

Серията THE ESTATE са вина, които се отличават с идентичността на тероара и разкриват напълно качеството на гроздето. За това вино е използвано Chardonnay, подбрано от точно определено място в нашия лозов масив, парцел № 45, който е изобразен и на картата в самия етикет.

Реколта: 2019
Сорт: Chardonnay – 100%
Алкохолно съдържание: 13,5 % об.

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19˚С. В тази схема се включва алкохолна ферментация и съзряване във френски дъбови бъчви.
100% от партидата, отлежава във френски дъбови бъчви за период от 8 месеца.

Характеристики: Много блед сламен цвят със зеленикав оттенък. Чист нос, с отчетливи аромати на бяла праскова, тропически плодове, лек минерален акцент, цвят ванилия и тост. Средно обемно тяло с обуздани киселини и много приятен завършек отново със зряла бяла праскова и пресни зелени подправки.

Храна: Салати с дресинг, постни ястия, паста с доматени сосове, суфле, огретен, риба, морски дарове, пилешко месо, китайска храна, ястия с яйца и сирена.

Повече за Katarzyna Estate
Facebook Katarzyna Estate

5.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии