The Estate Chardonnay 2019 – Katarzyna Estate

The Estate Chardonnay 2019 – Katarzyna Estate
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Серията THE ESTATE са вина, които се отличават с идентичността на тероара и разкриват напълно качеството на гроздето. За това вино е използвано Chardonnay, подбрано от точно определено място в нашия лозов масив, парцел № 45, който е изобразен и на картата в самия етикет.

Реколта: 2019
Сорт: Chardonnay – 100%
Алкохолно съдържание: 13,5 % об.

Гроздето се бере ръчно в касетки и внимателно се селектира. Преработва се по класическа технология, която включва темпериране на гроздето в хладилна камера за 20h до температура 10-12˚С, сортиране, ронкане, смачкване, настойване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19˚С. В тази схема се включва алкохолна ферментация и съзряване във френски дъбови бъчви.
100% от партидата, отлежава във френски дъбови бъчви за период от 8 месеца.

Характеристики: Много блед сламен цвят със зеленикав оттенък. Чист нос, с отчетливи аромати на бяла праскова, тропически плодове, лек минерален акцент, цвят ванилия и тост. Средно обемно тяло с обуздани киселини и много приятен завършек отново със зряла бяла праскова и пресни зелени подправки.

Храна: Салати с дресинг, постни ястия, паста с доматени сосове, суфле, огретен, риба, морски дарове, пилешко месо, китайска храна, ястия с яйца и сирена.

Повече за Katarzyna Estate
Facebook Katarzyna Estate

Подобни статии