Jarava Winery

The best is yet to come – Rose Wine Expo 2022

The best is yet to come – Rose Wine Expo 2022

Единадесетото издание на ᖇOᔕE ᗯIᑎE E᙭ᑭO 2022 ще фокусира интереса на многобройните гости на  Празника на Розата в Казанлък на 4 и 5 юни 2022г.

През годините Фестивалът на виното Розе се утвърди като най-значимото винено събитие за региона и се радва на внимание от страна на големите винопроизводители като Катаржина Естейт, Ню Блум Уайнъри, Вила Ямбол, винарска изба Едоардо Миролио- Еленово, Ейнжълс Естейт, Вила Юстина, Заара Естейт, Шато Копса, Винпром Троян, Тера Тангра, винарска изба Афузов -Сливен, видинската ЕкоБум.

По традиция от Дунавския край идват и винарска изба Дос Аламос-Двете тополи, Албена Симионова и Био асоциацията, от Добрич и Варна- Винарна Реалити био вино и винарска изба Косев, от Северна България гости на изложението са вече над 10 години изба Марян, Руевит Естейт, Гулбанис Уайн, Дионис-Елена-Русе, изба Ноя от Орешака.

Очаквани гости са Снежана Мутафчийска – винарска изба Рокс, винарна Братанови, Орбелия, винарна Тополово от Асеновградско, Пламен Калинов и неговата Арониада.

Ще очароваме любителите на виното в Казанлък с участието на младите винарни Двор №1, Росалея и Екатерина Гаргова, изба Джинвира, винарска изба Витус Маринови, Царина и Богдая Естейт.

Изненада за гостите на фестивала е участието на иновативната напитка Роузи водка, Врачанска теменуга и техните ракии.

Богата и изкусителна за сетивата ще бъде гурме зоната тази година:
Деликатесите с трюфели на търновския Шеф Радичев, мезетата на Трухчевата къща, мандра Бруков, деликатесните продукти на Натурални технологии Стара Загора, естествените етерични лимонади на Етерополис.

Предизвикателство за изискания вкус ще бъдат за първи път месните изделия на Карлово Мес и млечните продукти на мандра Ведраре. А Вера Италия ще ви изкушават с продукти и напитки – 100 % вкус от Италия.

В залата на ЛХМ “Чудомир“ ул. Трапезица №6 от 12:30 ч. събота на 4 юни ще се проведе семинар на тема “Вино и у дома“ с вход свободен, на който специалистите от Дионис-Елена, Русе ще Ви разкрият професионални тайни на винопроизводството.

Максиъм България с мобилният си коктейл бар ще разхлади гостите в Градината на фестивала с Aperol Spritz и Crodino aperitivo.

Заповядайте на Фестивала на виното Розе в Казанлък на 4 и 5 юни 2022 в залите и градината на Народно читалище „Искра“ улица „Искра“ 1.

Ще останете очаровани и поласкани от първокласните вина на наградените лауреати и носителя на „Златния киликс“ за 2022 г., отличените с медали, иновативни храни и напитки.

Изцяло дамският състав на комисията се доказа още миналата година като успешна формула за коректно и независимо журиране, към което винаги са се стремили организаторите – носителите на патентните права на конкурса.

Председателското кресло на комисията за поредна година е отредено за неподражаемата Вили Гълъбова, която с право може да бъде наречена La grande dame du vin Bulgare.

Доц. д-р Надежда Борисова Благоева е дългогодишен и уважаван преподавател в тази катедра и ще участва за втори път като член на Единадесетата Дегустационна комисия на Националният конкурс за розе „Златен киликс“2022.

Третият член на Дамската Дегустационна комисия е половината КАТА/ Каталог на българското вино/-разумът на дегустацията Катя Йончева, с което се затваря триъгълника между компетентност, безпристрастност, равнопоставеност.

На откриването в събота от 10:30 ч. ще Ви посрещне самата Царица Роза за 2022 г. г-ца Белослава Желева. А смесен хор „Петко Стайнов“ и солисти на Старозагорската опера ще изпълнят емблематични оперни арии.

За Вашия комфорт ще се погрижат талантливите доброволци от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов“ Казанлък

Партньори на изложението са: Divino.bg, Winetours.bg, Winebg.info, WineTourMaker.com, Coca-Cola България, Минерална вода Девин, Максиъм България.

Подробна информация ще намерите на сайта на събитието: www.rosewine-expo.com
Всички права запазени.

#RoseWineExpo #TheBestIsYetToCome #Kazanlak #RoseValley #RoseWine #Казанлък #НайХубавотоПредстои

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ