Jarava Winery

SUN WORLD INTERNATIONAL представи нов сорт грозде

SUN WORLD INTERNATIONAL представи нов сорт грозде

Новият десертен сорт грозде, селекциониран от международната селекционна група Sun World , е с селекционен номер GR604R. Докато напредва в процеса на тестване на сорта и комерсиализация, сортът е наречен Sugrafiftythree. Но преди месец, на публично изложение на плодове в Центъра за иновации на компанията в Wasco, новият сорт беше официално пуснат под търговското име Ruby Rush.

На откритото изложение за плодове, проведено от Sun World International във Васко, бяха представени няколко сорта червено и зелено грозде, разработени от компанията. Най-съвременният център за изследване и развитие на Sun World във Wasco има за цел да отговори на очакванията на потребителите и производителите и да създаде нови сортове, налични в началото на сезона, през лятото и след това.

Но основното фокус на изложбата беше Ruby Rush. Sun World описва този сорт като сладко, хрупкаво и сочно грозде с ниска до средна киселинност и го препоръчва като „отличен заместител на традиционните сортове като Flame Seedlis “.

Това е ултра ранен сорт, което му дава маркетингово предимство и тъй като се съхранява добре в хладилни помещения, Sun World очаква да бъде търсен сред доставчици и търговци на дребно.

В допълнение, този сорт се отличава с издръжлива кожа, която не е склонна към напукване, което може да увеличи срока на годност.

Sun World работи с приблизително 2000 фермери в повече от 15 страни, включително Чили, Австралия, Израел и други страни.

Основана в средата на 70-те години на миналия век, компанията отглежда, пакетира и продава плодове и зеленчуци. През 2019 г. обаче Sun World се оттегли от селскостопанската и търговската страна на своя бизнес и се фокусира върху разработването и лицензирането на сортове.

Други сортове също бяха представени за дегустация на изложението, включително зелените без семки Sugrafiftyfour и Sugrasixtytwo, които претендират да заменят популярния Thompson Seedlis , както и други по-малко известни сортове.

Източник: vinograd.info

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии