Lozenitsa Estate

Sommelier Market Veliko Tarnovo 2019

Sommelier Market Veliko Tarnovo 2019

Sommelier.BG и Mall Veliko Tarnovo ви канят на винен фест, на който да се насладите на богато разнообразие от нови и отлежали реколти вина.

На 23 и 24 март Mall Велико Търново ще бъде домакин на първия сомелиерски винен пазар Sommelier Market Veliko Tarnovo 2019. Събитието има за цел да популяризира винената култура, като събере производители, вносители и любители на виното на едно място. Фест зоната ще бъде разположена на ет. 3 в търговския център.

По време на изложението ще могат да се дегустират над 200 класни вина. Много от избите ще покажат премиерно за България бели вина и вина розе от реколта 2018. На някои от щандовете ще присъстват енолозите, които са създали вината. Това ще даде възможност на любознателните посетители на събитието да се запознаят с майсторите винари и да чуят от тях самите историите на вината им.

Освен с добри вина, посетителите ще имат възможност да провокират сетивата си и с бутиковите зехтини внасяни от Elly’s Supreme Taste, със сухите мезета с марка Бай Найден, както и с добре познатите сирена на Du Chef Radichev.

За да бъде удоволствието пълно, посетителите ще имат възможност да закупят любимите си вина и деликатеси на място, директно от масите на производителите и вносителите.

Запазете си 23 и 24 март и бъдете гости на нашия винен празник!

Ако вярвате, че винената култура в България трябва да се развива, можете да подкрепите събитието като го споделите #споделинататък

Изложителите, които ще представят вината си са:

Винарска изба Марян / Maryan Winery е създадена през 2011 година от Светла и Илия Иванови и синовете им Петър и Владимир, заедно с енолога и агроном Стефан Чоранов. 
Избата носи името на село Марян, там където с много отдаденост създават вината си, а необикновената история на селото е свързана с легендата за красивата Кера Тамара – дъщеря на Цар Иван Александър и сестра на Цар Иван Шишман – последният Български владетел от Второто Българско царство.
Построена в пазвите на Стара Планина, избата съчетава най-добрите условия за създаване на уникални вина.
Произвежда бели вина от Димят, Совиньон Блан и Шардоне, Розе – купаж от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло, и червените Мавруд&Мерло, Мавруд, Куин Елена (купаж с преобладаващо Мерло), Иван Александър (купаж с преобладаващо Каберне Совиньон), Резерва
В имената на вината са запечатани късче от Българската история и от славното Второ Българско Царство. – Кера Тамара, Куин Елена, Иван Александър.

Вината, които ще можете да дегустирате са:
Sense of tears Dimyat
Kera Tamara Sauvignon Blanc
Sense of tears Rose
Maryan Mavrud&Merlot
Queen Elena

Винарска изба Върбовка / Varbovka Winery е създадена през далечната 1934 година. Намира се в село Върбовка и е част от северния лозаро-винарски район в България. След 1970г. избата става специализирана в производството на червени вина, а от 1999 година е собственост на семейство енолози – Пламен и Светлана Пеневи. Инж. Светлана Пенева и синът ѝ инж. Калоян Пенев са технолозите, а дъщеря ѝ Лора Пенева премива няколко курса на обучение в Wine & Spirit Education Trust.

В днешния шарен свят, предлагащ многообразие от държави, тероари и винени технологии, философия на семейство Пеневи е да подбира грозде за вината си от различните краища на страната, според реколтата и сорта грозде. Вината им са съчетание от тероарите на Дунавската равнина и Тракийската низина. В производството им се използват класическите технологии, примесени с модерен подход и know-how във винопроизводството, а основната им мисия е да създават вина достойни да задоволят вкусовете и желанията на всеки винен любител.

Вината, които изба Върбовка ще представи са:

No occasion Muscat 2018
No occasion Chardonnay 2018
No occasion Rose Cabernet Sauvignon 2018
No occasion Cabernet Sauvignon & Merlot 2017
No occasion Cabernet Sauvignon 2011
Native Misket 2018
Cuvee Cabernet Sauvignon 2016

Винарна Ялово /  Винарна Ялово е малка бутикова изба, разположена в село Ялово, на юг от Велико Търново. Водени от любовта си към виното, визионерът Антон Танев и енологът Димитри Димов, създават избата с желание да правят вина с характер, изразяващ красотата на региона и общото им виждане за правене на вино. Вината им имат амбицията да припомнят традициите, като съчетават чисти техники и естетика в едно занаятчийско производство!
Винарна Ялово се помещава в масивната каменна постройка на бившето училище в село Ялово. Бившата класна стая е зала за отлежаване на виното в бъчви, а основното производство е настанено в пригодена пристройка.
Гроздето за вината идва от подбрани парцели на лозари, с които енолога Димитър Димов работи лично, така че да предаде своя характер във виното.
Първите вина от собствени лозя с Димят, Памид, Гъмза, Рубин и Шардоне, засадени по методи близки до старото традиционно лозарство с тесни редове (1,7 м.) при гъстотата от 653 лози в декар, се очакват на пазара през 2021 година.

Вината, които енологът на винарната Dimitri Dimov ще представи лично са:

Кюве Совиньон блан 2018
Кюве Шардоне 2017
Розе Rayа Garden 2018
Асамблаж Каберне Совиньон, Мерло, Рубин 2016
Каберне Совиньон Резерва 2015

Вила Басареа / Бутикова винарна Villa Bassarea e малка винарска изба, разположена в южната част на лозаро-винарския район на Тракийската низина. Създадена е през 2014г. в град Харманли от трима приятели – братята Тодор и Кирил Братанови и енолога Камен Коев.

Името на винарната идва от BA’SSAREUS (Bassareus), което е тракийското име на Дионис и според гръцките обяснения, произлиза от басара (bassara) или басарис (bassaris) – дългата роба, която самото божество и Менадите (Maenads) са носили в Тракия.
Гроздето за вината идва от лозови масиви, основно край село Изворово, като някои от тях са на възраст повече от четиридесет години, което осигурява отличителен характер на вината, произвеждани по класически технологии с изключително много ръчен труд.
Капацитетът на избата е 70 тона, а сериите вина носят имената Villa Bassarea, Image и Saratok.

Вината, които енолога Kamen Koev, ще представи лично са:

Villa Bassarea Muskat 2018
Villa Bassarea Tamyanka 2018
Villa Bassarea Rose 2018
Villa Bassarea Merlot 2018
Villa Bassarea Reserva Syrah 2017
Image Reserva Red 2015
Cherry Single Barrel Cabernet Sauvignon 2016

Либера Естейт / Libera Estate се намираме се на 9 км. от Сандански и на 6 км. от Мелник в район, който е пропит с много история и вино. За пръв път вина с марката Либера се винифицират през 2013 година като се залага на предимно местни и малко международни сортове.
Лозята на избата са над 350 дка в землището на селата Хотово, Лозеница и Зорница. Долината на река Струма е изключително интересен тероар, характерен с мека зима и горещо лято, а планините, които я обгръщат са важен фактор и също обуславят характера на вина им.
Собствените лозя на избата са на възраст 25 години и са изключително разнообразни. Важно място заемат местните български сортове като Мелник 55, Мелник 82, Широка Мелнишка лоза при червените и Сандански мискет и Димят при белите. От международните сортове с голяма любов отглеждаме каберне совиньон, мерло, и сира.

Вината, които Сомелиер на България 2017 Jivko Enchev, лично ще представи на изложението са:

Димят Либера 2017
Шардоне Либера 2018
Мускат и Сандански мискет сепаж Либера 2018
Розе Широка Мелнишка Лоза Либера 2018
Хотово мелник бленд 2017
Хотово ред кюве 2017

Винарска изба New Bloom Winery, позната по-рано като “Съединение”, се намира на 20 км северозападно от Пловдив. Притежава около 6000 дка собствени лозя в землищата на близките села Найден Герово, Правище и Драгомир. Екипът, воден от енолога Владимир Влъчков, работи както с добре познати сортове като Каберне совиньон, Каберне фран, Мерло, Сира, Шардоне, Совиньон блан, но също така с някои нетипични за България като немските Дорнфелдер и Регент и италианската Глера. Именно Дорнфелдер и Регент, засадени около Найден Герово, днес са визитната картичка на New Bloom Winery и представят силата, която дава тероара на Тракийска низина на едни на пръв поглед консервативни сортове. Избата си поставя за цел да представи модерното лице и новият разцвет на българското винарство, откъдето идва и името й. А многобройните медали на световни конкурси в последните три години показват, че вървят в правилната посока.

Вината, които ще бъдат представени на Sommelier Market Veliko Tarnovo 2019 са:

F2F Chardonnay
F2F Sauvignon Blanc
F2F Rose
F2F Dornfelder
F2F Caberneт Sauvignon, Syrah, Regent
PIXELS Sauvignon Blanc
PIXELS Rose
PIXELS Syrah
PIXELS Regent
PIXELS Cabernet Sauvignon

KATARZYNA ESTATE се намира в най южната част на страната, на 2 км. от границата с Гърция, в подножието на Източните Родопи. Избата е открита през 2007 и години наред, благодарение на уникалния тероар, съчетан с професионализма и страстта на екипа се отличава с вина с високо качество и иновативност. 
Избата притежава 550 хектара собствени лозя с Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Мавруд, Малбек, Темпраниьо, Пети Вердо, Карменер, Шардоне, Совиньон Блан, Вионие и Семиьон. Плътността на засаждане е 4130 лози на хектар с 2, 20 м пространство между редовете и 1, 10 м между лозята.
Вината на Katarzyna Estate се произвеждат по класически технологии с преобладаващо ръчен труд. По време на гроздобера всекидневно чрез анализи и дегустации се следи за качеството на гроздето, а вина отлежават във френски дъбови бъчви,

Вината, които ще бъдат представени на 23 и 24 март в Mall Велико Търново от Dimitar Minkovski, регионален мениджър на Katarzyna Estate са:

Катаржина Брут Шардоне
Шевал Шардоне 2018
Ле Блан Совиньон Блан 2018
Шевал Розе 2018
Ле Розе 2018
Калисто Био Мерло 2017
Шевал Мавруд 2017
Ле Руж Каберне и Мерло 2017
Катаржина Рубин 2017
Енкор Сира 2016
10 Харвест Каберне Совиньон 2015

Вила Юстина / Villa Yustina е малка изба, разположена в полите на Родопската Яка в село Устина, на 5км от Перущица и 25км от Пловдив.
Мястото е специално избрано, тъй като по тези земи вино са правили още древните траки, а според Омир – най-ароматното и тежко вино било именно от тогавашна Тракия.
Мечтата за производството на висококачествени вина, които да популяризират българското вино не само у нас, но и по света, стартира през 2006 с първата копка на избата.
Веднага след това започва и засаждането на собствените масиви от специално селектирани сортове, подходящи за местния тероар.
Малко по-късно лозята са дообогатени със сортовете Мавруд и Рубин, които са в основата на емблематичното за избата вино Монограм.
В името на тази благородна идея, собственикът инж. Милко Цветков успява да обедини екип от професионалисти, изцяло отдадени на работата си и любовта към божествената напитка.
Във вече малко над 10-годишната си история, избата е с отворени врати да посреща гости от всички краища на света, които желаят да се запознаят с местното винопроизводство или просто да се насладят на чаша бяло, червено или розе вино. А защо не и естествено пенливо 
“ Емоция в бутилка! “ е движещата мисъл във винарска изба Вила Юстина.

Вината, които Регионалния мениджър на избата Desislava Markova, ще представи лично на винения фест са:

Пенливо Розе Екстра драй
Вила Юстина Блан
Вила Юстина Руж
Вила Юстина Розе
Гевюрцтраминер Четири сезона Лято
Каберне Фран Четири сезона Зима
Монограм Мавруд и Рубин

Мидалидаре Естейт / Midalidare Estate се намира в с. Могилово, на 20 км североизточно от град Чирпан. Винарната притежава 160 хектара лозя, засадени със сортовете Совиньон Блан, Семийон, Пино Гри, Шардоне, Вионие, Ризлинг, Траминер, Сира, Малбек, Каберне Фран, Мерло, Каберне Совиньон, Мурведър, Пино Мюние и Пти Вердо. Някои от тях са нетипични за България, но са подбрани така, че да можем да се експериментира в търсене на вина с уникални качества.
Двамата технолози, Николай Катеров и Александър Алексиев, имат богат професионален опит, натрупан в български и чужди изби. Работили са в Австралия, Нова Зеландия и Аржентина, което обяснява и търсенето на модерни вкусове във вината на избата.

Вината, които Регионалния мениджър Plamena Markova, ще представи лично са:

Midalidare Sparkling Wine Brut 2015
Silver Angel 2018
Angel Share Chardonnay 2017
Sees 2017
Angel Share Syrah 2017
Nota Bene 2017

Винпром Свищов/ Svishtov Winery е разположена в най-южната извивка на река Дунав – място с прекрасен климат, красива природа и вековни традиции в изкуството на правене на вино.

Първите лозя са засадени в периода 1950-1960 г. Те се намират в две от най-плодородните местности в този район – Горчивка и Совата. Днес винарната е собственик на над 400 хектара лозя. Лозовият масив Горчивка, в едноименната местност, е един от най-известните в България. Основните сортове за вината розе от серията Горчивка са Каберне Совиньон и Мерло. Други отглеждани сортове са Каберне Фран, Мускат Отонел, Совиньон Блан и Траминер и Шардоне.

Вината, които ще бъдат представени на винения фест са:

Aureos Sauvignon Blanc
Aureos Rose
Lе Vin Sauvignon Blanc
Le Vin Muscat
Le Vin Chardonnay
Le Vin Merlo
Le Vin Cabernet Franc
Le Vin Cabernet Sauvignon
Imperium White
Imperium Red

Винарска изба Афузов е създадена през 2014 г. в с. Калояново обл. Сливен, като наследява традициите на семейство Афузови в българското винопроизводство. В избата има помещение с повече от 200 български и френски бъчви. Капацитетът на сезон е 300 000 бутилки вино от най-високо качество. Семейство Афузови са “ вградили“ цялото си познание и опит за това „КАК СЕ ПРАВИ ВИНО“.

Вината, които ще бъдат представени на винения фест са:

Cor Caroli Chardonnay
Cor Caroli Rose Cabernet Sauvignon
Cor Caroli Red
White Key Sauvignon Blanc
Pin Key Rose
Red Key Carmenere
Raspberry Mystery – малиново вино

Малката бутикова винарна Шато Коларово / Chateau Kolarovo, създадена през 2009 година е разположена сред магичните югозападни склонове на Южен Сакар, в близост до град Харманли и носи името на селото, в което се намира. Годишното производство е около 70 000 бутилки, разпределени в къси бутикови серии.
Собственик е Стоян Стоянов, а енолог Илиана Коева. Винарната разполага с 150 декара собствени, отлично поддържани лозя, от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Пети Вердо, Малбек, и с 50 декара с 40 годишни лозя от сорта Мерло, които са част от известния Коларовски масив, създаден през през 70-те години със съдействието на австрийския професор Мозер. Този масив е един от най-големите, най-старите и най-просторните лозови масиви на територията на България. Винарната притежава също така над 150 декара нови лозови насаждения.

Вината, които енолога Илиана Коева, лично ще представи на изложението са:

Ахал Бял
Ахал Розе
Ахал Червен
Мегалит Сира
Мегалит Мерло
Мегалит Каберне Совиньон
SKS

Изба „Гулбанис” / Gulbanis Wine е основана през 2006 година. Името на фирмата дава съпругата на един от инвеститорите, а преводът от азерски е „лице красиво като цвете”.
Лозовите масиви с площ от около 420 дка са разположени по полегатите хълмове край с. Горски Долен Тръмбеш , в чието подножие се извива р.Янтра. През последните 3 години в лозята се прилагат принципите на биоземеделието. Вината се произвеждат изцяло от собствено, ръчно брано грозде във винарната с капацитет на производство до 100 тона вино. Избата разполага и с кът за дегустации, разположен сред масивите на „Гулбанис”, от който се открива прекрасна гледка към долината на р. Янтра и Балкана.
Още с първата реколта от 2011 година вината на Гулбанис получават и досега заслужено признание на редица международни форуми. Безспорно най-популярен продукт е Gulbanis Moscato Bianco, награден с Голям Златен Медал на Concours Mondial de Bruxelles 2014, и с редица отличия от различните издания на Винария Пловдив и Международния Винен конкурс в Букурещ 2016. От червените вина, сред фаворитите на международните журита е Gulbanis Cabernet Franc, отличен със сребро от Decanter 2013 и Concours Mondial de Bruxelles 2017, а също и Gulbanis Syrah- с медали от Винария-Пловдив. Новата марка на избата, Yantra, спечели златен медал на международния винен конкурс в Любляна 2018 за Yantra Cabernet Franc, реколта 2016.

Вината, които Венцислав Влахов ще представи лично са:

Yantra Cabernet Franc 2016
Yantra Sauvignon Blanc 2017
Gulbanis Rose 2017
Gulbanis Moscato Bianco 2017
Gulbanis Syrah 2013

Винарска изба Логодаж / Logodaj Winery е основана през 1994 г. и е разположена в сърцето на живописната Долина на река Струма. Това е най-слънчевата и най-гореща част на България с древна и богата история и хилядолетна винарска традиция. Широката мелнишка лоза и Ранната мелнишка лоза се сортове, които сe отглеждат само в тази част на света, в Долината на 
Струма.
Винарска изба „Логодаж“ се гордее, че работи при консултацията на световно известния енолог Рикардо Котарела, стриктно следвайки неговите иновативни технологии за създаване на благородни и хармонични вина.

Вината, които ще бъдат представени са:

Нобиле Шардоне
Бижу
Логодаж Совиньон Блан
Нобиле Розе
Розе Пинк Самър
Нобиле Рубин
Мелник 55
Логодаж Сира и Каберне Совиньон

Винарска изба Рупел – Rupel Winery се намира в най-югозападните части на България, с. Долно Спанчево, на изток от град Петрич. Климатът е изключително подходящ: сухо и горещо лято, продължителна и влажна есен, плодородни почви, формирани от речни наноси и примесени с вулканични отлагания от изгасналия в региона вулкан „Кожух“. Наличието на бигур в почвите, който задържа влагата и беломорския вятър, пронизващ се през Рупелския пролом, подсигуряват благоприятна среда за развиване на лозовите насаждения дори и в най-горещите летни месеци. От 2005 година Рупел работи върху изграждане на лозовите масиви най-напред като стабилна конструкция, след това като пречистване на сортовете и достигане до оптимални добиви от реколтите . При избора на сортовете се набляга на местния сорт Мелник 55 както и на подходящия тероар за червени сортове: Каберне Совиньон, Мерло, Марселан, Сан Джовезе, Небиоло Мелнишки Рубин. От белите: Тамянка, Юни Блан, Сандански Мискет, Верментино и Вионие. Днес масивът на избата е 300 дка.
През 2015г. Рупел отваря врати собствената модерна технологична база , изградена в близост до лозята, отворена за почитателите на винения туризъм.
Философия на избата е: Чистота на сортове, чистота на производството и чистота на духа!

Вината, които Търговския мениджър Vasilka Kostova , ще представи лично са:

Vino Bianco 2017
Rusalii Tamianka 2018
Rusalii Rose Anita 2018
Rusalii Black Rose 2018
Spancha Melnik 55 2016
Spancha Sangiovese 2016
Spancha Sangiovese, Merlot, Cabernet Sauvignon 2016
Gramatik Cabernet Sauvignon 2016

Винарска изба Едоардо Миролио / Edoardo Miroglio wine е създадена през 2002 г в райoна на с. Еленово, на 22 км от гр. Нова Загора. Селото е разположено в подножието на Светиилийските възвишения, от където идва и наименованието на една от търговските марки вино.
Избата е разположена в централната част на масива от лозовите масиви, които покриват склона на хълма „Свети Илия“, който се спуска към село Еленово. Годишният производствен капацитет е 1 милион литра вино. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции – от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното.
Kъм настоящия момент са засадени 220 хектара лозови масиви от елитен френски и български посадъчен материал. Част от сортовете, които култивира винарска изба Едоардо Миролио са Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Пино Ноар, Шардоне, Мускат Отонел, Траминер, Совиньон Блан, Мавруд, Рубин, Мелник, Букет и Вионие.
За удобство на посетителите и ценителите на виното, винарска изба Едоардо Миролио разполага и с бутиков хотел – Соли Инвикто. Той се извисява непосредствено над производствените помещения, вкопани в малък хълм.Тук всеки гост може да почувства насладата от чаша вино и добра храна в уникална обстановка, в която човек губи представа за време и място.

Вината, които ще бъдат представени са:

Свети Илия Мерло и Мавруд
Свети Илия Мускат Отонел
Био Мавруд и Рубин
Био Букет и Мавруд
Био Вионие и Траминер
ЕМ Мавруд
ЕМ Шардоне
ЕМ Розе
ЕМ Траминер
ЕМ Совиньон блан

Apollowine Online Selection e eдин от първите специализирани онлайн магазини за вино, който успя да предложи професионално подбрана селекция от висококачествени и лимитирани серии вина. Семейна компания, в която Димитър Николов – винен експерт с международен опит, жури на световни винени конкурси като Decanter World Wine Award и Mundus Vini, съосновател и преподавател в Wine & Spirits Academy Bulgaria, открива и избира вината в селекцията на Apollowine. И Донка Костурска-Николова, също WSET Advanced Level Certified, заемаща съществена роля в изграждането и комуникирането на Apollowine, такъв какъв го познавате – активен, професионален, даващ информация, разнообразен и винаги актуален. Apollowine – истински посланик на българското вино – открива и предлага най-добрите български вина на тези, които са готови да търсят и виното е тяхната страст.

Вината, които Donka и Dimitar, ще представят лично са:

Аполоуайн ШМЛ
Аполоуайн Шардоне Барел
Еолис Гевюрцтраминер
Еолис Вионие
Еолис Сира
Еолис Бленд
Орбелия Розе
Орбелия Мелнишки Купаж
Виа Аристотелис Розе
Виа Аристотелис Мерло

ТЕРА ТАНГРА /  Terra Tangra съществува от 2000 г. когато започва засаждането на първите лозя,и се намира на югозападните склонове на Сакар планина и поречието на река Марица в Тракийската низина. Избата е специализирана в производството на селектирани червeни и бели вина от различни сортове в ограничени бутикови серии. Вината се произвеждат от грозде от собствени лозови масиви, разположени върху 330 хектара земя. Вината отлежават във френски дъбови бурета тип барик в продължение на 10 до 24 месеца, като периодично се премахват утайките.Вината се бутилират на място в избата, което позволява цялостен контрол на продукцията.
Основните сортове грозде, преработвани от избата са – Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Малбек, Каберне Фран, Шардоне, Траминер, Семилион, както и типичните местни сортове – Мавруд, Рубин и Мелник.

Вината, които ще бъдат представени лично от Търговския директор Илиян Лесев са:

Terra Tangra Black Label 2016
Cabernet Sauvignon BL 2017
Merlot BL 2017
Malbec BL 2016
Mavrud BL 2016
Rubin BL 2017
Grand Reserve 2015
Mavrud Rose 2018
Sauvignon Blanc Exclusive 2017
Tamyanka 2017

Представяме ви един от участниците в изложението.

АВЕКСИМ /  AVEXIM е вносител на висококачествени вина от Австрия и Германия на изби с дългогодишна история и престижни отличия.

АВЕКСИМ ще представи някои от своите най-интересни серии продукти – пенливи вина Blue Nun, „Златно шампанско“ – Osterreich Gold, най-новите винени коктейли Angel Wings и френската серия вина Medinet.

Blue Nun – свежи плодови пенливи вина в стилна бутилка и три запомнящи се вкуса. Подходящи за всякакви празнични поводи и споделени моменти с любимите хора.
Osterreich Gold – „златното шампанско” – име станало нарицателно за това специално пенливо вино, е балансиран купаж от сортовете Грюнер Велтлинер и Велшризлинг, с фин плодов аромат и приятно жива киселинност. Добавените 23-каратови златни частици, му придават благородност и стил и влияят положително върху организма. Изключително ефектната му опаковка – имитация на златно кюлче, го прави перфектен подарък за специални поводи, с които гарантирано ще впечатлите всички! Най-новото попълнение на изба Karl Infuehr – стилно розе с добавени златни частици и красива кутия в цвят розово злато.
Angel Wings – пенливи винени коктейли с флуиден златен и сребърен ефект и неустоими вкусове – на кайсия и горски плодове.
Medinet – френски вина от региони Languedoc-Roussillon и Gascogne в запомняща се бутилка, тип амфора.

Авенди Уайнс  / Avendi Ltd. ще представи следните изби и вина:

Една от перлите на Северна България безспорно е изба Левент – Русе, разположена в едноименния комплекс под телевизионната кула на Дунавския град. Прекрасната атмосфера на мястото, заредено с внушителна история, се допълва от кокетната изба и отличен ресторант. Левент е любимо място за всеки винен ценител, превърнало се в символ на добър стил през годините.

Левент Траминер*Врачански мискет 2018
Левент Розе 2018
Левент К2 2017

Избата от долината на бесите – Домейн Беса Валей, е известна с разкошните си червени вина, направени в духа на най-добрите френски традиции, но от грозде, расло на щедрата българска земя. Представяме ви две прекрасни червени вина, с които Домейн Беса Валей заслужено спечели сърцата ни. Трябва да отбележим, че Селекция Найперг дори носи името на своя създател – граф Стефан фон Найперг от Бордо, който стои в основата на тази забележителна винарна.

Енира Дуо 2017
Енира Селекция фон Найперг 2014

Една от новите звезди, които изгряха на българския винен небосклон, изба Глушник дава много сериозна заявка. Елегантни, модерни и чисти, техните вина очароват всеки задълбочен ценител на божествената напитка. Летящ старт за младата изба с вина, които трябва да опитате внимателно и съсредоточено, за да разберете в дълбочина.

Глушник Пино гриджо*Гевюрцтраминер 2017
Глушник Кюве 2017

От сърцето на слънчева Тоскана и съседната й област Умбрия идват тези два чудесни италиански бестселъра – гъвкавото и ефирно Орвието Класико и пикантното Кианти Класико. И двете са сред най-разпознаваемите продукти на една от най-влиятелните изби с дългогодишна история в Италия – избата Руфино.

Руфино Орвието 2017
Руфино Кианти Класико 2017

Чили – мечтата на всеки изследовател на световното вино, е най-дългата и тясна винопроизводителна страна в света и поради тази причина – страна с изумително винено разнообразие! Допреди 20-тина години чилийско вино звучеше като нещо подобно на „дървено желязо“, но днес няма сериозен ресторант, който да не предлага поне по няколко от вината на тази вълнуваща държава. Причината е пределно ясна: чилийските вина са много добри, а освен това предлагат отлично съотношение между качество и цена.

Коно Сур Бисиклета Совиньон блан 2017
Коно Сур Бисиклета Пино ноар 2015

В недалечното минало, сливането на два рода – от винарските градчета Сухиндол и Бяла черква , затвърдява идеята за полагането на основите на фамилната изба Руевит Естейт / Винарска изба „Руевит Естейт . 
Лозови насаждения се намират в землището на гр. Бяла черква, Лозовият масив на винарска изба Руевит Естейт е разположен в землището на град Бяла Черква, област Велико Търново, в областта, известна с името Кокарджа. Територията е известна от дълги години с традициите си в отглеждането на грозде.
Насажденията заема площ от 100 декара. Основните сортове, който се отглеждат са френски червени сортове Каберне клон 169 и клон 685, Мерло клон 367, както и белият сорт Шардоне клон 96.
Родовитостта на сортовете се контролира съгласно Европейските изисквания за производство на грозде за винифициране на висококачествени вина. Засаждането на масива е направено на два етапа. Първите насаждения са направени през 2000г. Останалата част е засадена през 2004г.

Вината, които ще бъдат представени са:

Bulwine Chardonnay 2018
Bulwine Sauvignon Blanc 2018
Bulwine Rose 2018
Bulwine Merlot 2017
Bulwine Cabernet Sauvignon 2017
Biala Cherkva Rose 2018
Rubin Limited Edition 2013
Rubin Limited Edition 2016

Салла Естейт /  Salla Estate е семейна микро винарна, която работи само с грозде отглеждано в собствени лозя. Намира се на 60 км от Варна в с.Блъсково, общ.Провадия. Лозята са засяти през 2008 година със шест сорта с френски произход: Пино Ноар, Каберне фран, Траминер, Ризлинг, Шардоне и Совиньон блан и един автентичен български сорт Врачански Мискет. През 2010 г. стартира производство във винарната, като годишно производство е около 20 000 бутилки, разпределени в 12 асортимента – сухи сортови вина със запазено географско указание /ЗГУ/.

Вината, които енолога Anelia Hristakieva ,ще представи лично са:

Врачански Мискет 2018
Шардоне No oak 2018
Розе 2018
Шардоне барел ейджид 2017
Салла Ред 2017
Пино Ноар 2016

Източник: sommelier.bg
Facebook събитие: https://www.facebook.com/events/347562595848874/

 

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии