Jarava Winery

Schalkenbosch Edenhof – Pinotage 2015

Schalkenbosch Edenhof – Pinotage 2015

Година: 2015
Сорт: Pinotage
Алкохол: 14.5%

Плътен тъмно гранатов цвят с виолетови оттенъци. Комплексен, дълбок нос с добре узрели тъмни плодове, землистите аромати, сушени листа, печени ядки, тютюн и тъмен шоколад. Средно до плътно тяло с богата текстура, кадифени танини и дълъг фин завършек.

Храна: Свинско месо на скара или фурна, ребърца, агнешко месо, пикантни наденички, кавърма, гулаш с месо, рагу, колбаси, ястия с кайма / кюфтета в було и сирена.

История
Винарска изба „Шалкенбош” се намира съвсем близо до историческия град Тулбах в Western Cape, ЮАР. Градчето Тулбах е открито от европейските заселници през 1658 г. Той е четвъртият най-стар град на ЮАР, след Кейптаун, Стеленбош и Свелендам. Градчето се е явявало последна спирка на преселниците, преди да се впуснат от нос Добра надежда в безкрайните предизвикателства на новооткритите земи. Винарската изба „Шалкенбош” е създадена в средата на 1700 г. когато Bernadus De Vaal се оттегля от длъжността си учител в Тулбах.
Основната къща, построена в Cape Dutch стил е завършена през 1792 г. и в момента е национален паметник на ЮАР. Шалкенбош се състои от четири съседни ферми – Шалкенбош, Еденхоф, Сагтевлей и Делта, които покриват площ от 2500 хектара. В тях се отглеждат едър рогат добитък, овощни градини с кайсии и сливи, лавандула, пшеница, ечемик и лозята на Шалкенбош. Лозята са разположени на надморска височина между 370 м и 500 м в склоновете на планината Витценберг с прекрасен изглед към живописната
долина на Тулбах. Почвата е сходна с почвата открита в долината на река Рона във Франция, а микроклимата е уникален. Влажните мъгли през повечето нощи, съчетани с високите дневни температури, създават идеални условия за направата на първокласни вина.

Повече за Schalkenbosch
Facebook Schalkenbosch

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ