Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Rumelia Mavrud Reserve 2016 – Rumelia Winery

Rumelia Mavrud Reserve 2016 – Rumelia Winery

Реколта: 2016
Сорт: Мавруд / Mavrud
Алкохолно съдържание: 14,5 % об.

Идеята, вложена в това стегнато, хармонично и сатенено гладко вино, е то да покаже максимално потенциала на сорта мавруд за отлежаване, а ефектът от бъчвата да бъде като хубава дреха, която изящно подчертава красотата му. Главният енолог на Румелия, инж. Димитър Докузанов, отдавна е доказал таланта си и особено уменията си да работи с трудния ни и интересен местен сорт мавруд.

Гроздето е от 14-годишни лозя в местността Песо поле в землището на село Смилец, обл. Пазарджик – с тежка, глинеста почва и постоянен вятър. Насажденията от мавруд са клон 1 и клон 2. Прави се задължително зелена резитба, добивът е 800 до 900 кг/дка. Гроздоберът е късен, на 20 октомври 2016, при оптимални показатели на гроздето. Ето и технологичните стъпки при винифицирането: 70 часа студена мацерация, 12 дни контролирана алкохолна ферментация и 20 дни ябълчно-млечна ферментация. Виното е отлежало 18 месеца в нови френски бъчви и американски на второ зареждане. Може да се пие в момента или да отлежи още няколко години във бутилката.
Източник: top50.divino.bg

Характеристики: Много тъмен и плътен гранатовочервен цвят. Аромати на зрели черни плодове, тъмна череша, тост и печено месо се усещат на нос. Плътно и обемно тяло, с много добър баланс, стопени киселини и гладки танини, продължителен леко пикантен завършек.

Rumelia Mavrud Reserve 2016 - Rumelia Winery

Rumelia Mavrud Reserve 2016 - Rumelia Winery Rumelia Mavrud Reserve 2016 - Rumelia Winery

Храна: Ястия с месо на фурна, агнешко печено, дивечово месо печено или задушено, рагу, пица, спагети, сушени колбаси – луканка, прошуто, хамон, ястия с кайма / кюфтета в було и отлежали сирена.

Повече за Rumelia
Facebook Rumelia

5.0/5.0 Article rating
7 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии