Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Rubin 2021 – Topolovo Winery

Rubin 2021 – Topolovo Winery
Винарна Тополово е малка семейна изба разположена в подножието на Родопите и в близост до древното тракийско светилище Белинташ. Тя е създадена през 2018 г. с идеята да произвежда лимитирани серии висококачествени вина (от 300 до 3000 бутилки от серия). Целта им е популяризирането на местните сортове грозде – Мавруд, Рубин, Памид, Евмолпия и Димят. А Каберне Совиньона от 50-годишните им лозя се отличава като любимец на вино любители и професионалисти.
Алкохолната ферментация на червените вина е спонтанна, без филтриране, а избистрянето им е изцяло по естествен път. Отлежават в използвани бъчви или само в неръждаеми съдове, за да имате възможност да се насладите на тероара от съответния микрорайон.

Реколта: 2021
Сорт: Рубин / Rubin
Алкохолно съдържание: 13,5 % об.
Винификация: Алкохолната ферментация е спонтанна, използвана е естествената микрофлора на гроздето. Виното е отлежавало 6 месеца в употребявани бъчви, не е филтрирано и е възможна появата на благородна утайка.

Характеристики: Наситен гранатов цвят с виолетови оттенъци. Съблазнителен нос с нотки на зрели тъмни плодове, сладко от сини сливи, землисти нотки, тост и сухи подправки. Средно гъвкаво тяло с добре запазени плодове, умерена свежест и танини, приятен финал със средна продължителност. Може да се консумира съвсем леко охладено през лятото. Все още млад, но е с потенциал за развитие в бутилка.

Налично в онлайн магазина на Topolovo Winery

Rubin 2021 - Topolovo Winery

Rubin 2021 - Topolovo Winery Rubin 2021 - Topolovo Winery

Храна: Топли салати, ястия с чушки, дивеч, свинско месо на шиш, скара или задушено, яхния, рагу, задушено или печено агнешко, сръбски кебапчета/кюфтета, плескавица, паста, пица, добре узрели сирена.

Повече за Topolovo Winery
Facebook Topolovo Winery

5.0/5.0 Article rating
11 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии