Rubin 2021 – Topolovo Winery

Rubin 2021 – Topolovo Winery
Винарна Тополово е малка семейна изба разположена в подножието на Родопите и в близост до древното тракийско светилище Белинташ. Тя е създадена през 2018 г. с идеята да произвежда лимитирани серии висококачествени вина (от 300 до 3000 бутилки от серия). Целта им е популяризирането на местните сортове грозде – Мавруд, Рубин, Памид, Евмолпия и Димят. А Каберне Совиньона от 50-годишните им лозя се отличава като любимец на вино любители и професионалисти.
Алкохолната ферментация на червените вина е спонтанна, без филтриране, а избистрянето им е изцяло по естествен път. Отлежават в използвани бъчви или само в неръждаеми съдове, за да имате възможност да се насладите на тероара от съответния микрорайон.

Реколта: 2021
Сорт: Рубин / Rubin
Алкохолно съдържание: 13,5 % об.
Винификация: Алкохолната ферментация е спонтанна, използвана е естествената микрофлора на гроздето. Виното е отлежавало 6 месеца в употребявани бъчви, не е филтрирано и е възможна появата на благородна утайка.

Характеристики: Наситен гранатов цвят с виолетови оттенъци. Съблазнителен нос с нотки на зрели тъмни плодове, сладко от сини сливи, землисти нотки, тост и сухи подправки. Средно гъвкаво тяло с добре запазени плодове, умерена свежест и танини, приятен финал със средна продължителност. Може да се консумира съвсем леко охладено през лятото. Все още млад, но е с потенциал за развитие в бутилка.

Налично в онлайн магазина на Topolovo Winery

Rubin 2021 - Topolovo Winery

Rubin 2021 - Topolovo Winery Rubin 2021 - Topolovo Winery

Храна: Топли салати, ястия с чушки, дивеч, свинско месо на шиш, скара или задушено, яхния, рагу, задушено или печено агнешко, сръбски кебапчета/кюфтета, плескавица, паста, пица, добре узрели сирена.

Повече за Topolovo Winery
Facebook Topolovo Winery

5.0/5.0 Article rating
8 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ