Rose Wine Expo 2014 – 7-8 Юни

Rose Wine Expo 2014 – 7-8 Юни
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Празникът на Розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната казанлъшка роза. Разбира се по традиция вече за четвърта година се провежда ROSE WINE EXPO Казанлък. Идеята за този фестивал е на Анна Дундакова – ландшафтен архитект от Казанлък. Над 40 български изби и 50 проби бяха предоставени за дегустация. В рамките на три дни най-добрите български производители на вино розе представиха своите вина на фестивала ROSE WINE EXPO „Вино и рози в долината на тракийските царе“. Фестивалът всяка година приютява редица културни и съпътстващи събития. Тази път сред атракциите са криогенно приготвяне на сладолед, както и представяне на топ-български барист. Също така и наложилото се вече италианско кафе L’ANTICO. Подобен фестивал на розето в Европа се провежда единствено в Кан.

Ето и наградените вина: 

ДЕГУСТАЦИОННА КОМИСИЯ ЗА IV НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РОЗЕ
„ЗЛАТЕН КИЛИКС“ – КАЗАНЛЪК 2014
Председател: доц. Христо Спасов
Членове: Михаил Марковски – БАПС
Димитър Коритаров – БАПС
Ясен Бориславов – DiVino
Слави Райчев – БАПС
Йордан Кирилчев – Сомелиер на 2014 г.

ПЪРВО МЯСТО: GOLDEN RHYTHM ROSE – РЕКОЛТА 2013 НА ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО Каберне Совиньон

ВТОРО МЯСТО: ROSE DEJA VU? – РЕКОЛТА 2013 НА ДОМЕЙН БОЙАР Малбек

ТРЕТО МЯСТО: AUREUS ROSE – РЕКОЛТА 2013 НА ВИНПРОМ СВИЩОВ Каберне Совиньон и Каберне Фран

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ
КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ПЪРВА СТЕПЕН – НАГРАДА НА БАПС – РОЗЕ СОЛЕНИ ХЪЛМОВЕ – РЕКОЛТА 2013 НА ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО Каберне Совиньон/ Сира/ Каберне Фран.

КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ВТОРА СТЕПЕН – НАГРАДА НА ЕНОЛОЗИТЕ И УХТ – TOHUN ROSE- РЕКОЛТА 2013 НА ВИ ТОХУН Каберне Совиньон.

КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ТРЕТА СТЕПЕН – НАГРАДА НА ВИНЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ – ROSE VILLA YUSTINA – РЕКОЛТА 2013 НА ВИЛА ЮСТИНА Каберне фран и Сира.

« на 2 »

 

 

Подобни статии