Lozenitsa Estate

Rose Rosalea 2020 – Rosalea Wine

Rose Rosalea 2020 – Rosalea Wine

Реколта: 2019
Сорт: Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Мавруд и Рубин
Алкохолно съдържание: 12,5 % об.

Лозята: На нежните сакарски хълмове, недалеч от Харманли, при надморска височина 130 м, върху канелени и сиви горски почви се отглеждат, Каберне Совиньон, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Мавруд и Рубин.

Реколта 2020: След неколкократни късни пролетни мразове и горещо и сухо лято, годината предвещава скромна, но безценна реколта – първата! Младите лози дадват грозде с оптимални характеристики за направата на това розе, в което Росалеа събират своите червени сортове. Основната цел при контролът на динамиката на зреене, беритбата на гроздето в продължение на една седмица и приложените технологични практики е била да балансират ароматите, алкохола и киселините на виното. Приложена е деликатна финализираща обработка и филтрация. Виното не е стабилизирано на студ и е възможна появата на лека кристална утайка.

Характеристики: Деликатен розово-оранжев цвят (сьомга). Носът е интензивен и в същото време елегантен, с аромати на тъмни горски плодове, шипка и пресни билки. Свежо, стегнато тяло, с лека горчива нотка и продължителен финал. Може да се каже, че всеки един от сортовете е дал най-доброто от себе си.

Храна: Салати с дресинг, постни ястия, паста с доматени сосове, суфле, огретен, морски дарове, пилешко месо, китайска храна, ястия с яйца и сирена.

 

Повече за Rosalea Wine
Rosalea Wine Winery Facebook

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ