Jarava Winery

Principessa Rose 2023 – Lavinia Estate

Principessa Rose 2023 – Lavinia Estate

Реколта: 2023
Сорт: Сира – 79% Мурведър – 21% / Syrah 79% & Mourvedre 21%
Алкохолно съдържание: 13,5 % об.

Тероар: Преходно – континентален климат с хладно, сухо лято и топла зима. За региона е характерно природното явление вечерник-лек вятър, който се появява надвечер и спира преди обед, в резултат на различното нагряване на въздуха между равнинните и планинските местности. Вечерникът е отличен регулатор на алкохолната ферментация и благоприятства формирането на ароматичните вещества в гроздето. Почвите са песакливо – глинести и глинесто – варовикови.

Технология и метод на винификация: Охладеното грозде преминава презвибрационна маса за ръчен подбор на чепките. Ронканото грозде постъпва в 2 куб. м. пневматична преса, където зърната се пресоват цели до налягане 1,2 Bar. Студено ензимно избистряне, последвано от ферментация с чиста култура винени
дрожди при 13-15°С. Отлежаване „sur lie“в продължение на 6 месеца. Следва купажиране на партидите, стабилизиране, филтриране и бутилиране.

Характеристики: Нежен розов цвят „сьомга“Ароматния профил на виното е с осезаеми аромати на зряла праскова, бели череши, фина тропическа нотка и сухи треви. Средно, сочно и заоблено тяло, с отличен  баланс и структура. Финала е със средна продължителност и спомен за маслени сладки с лек крем .

Principessa Rose 2023 - Lavinia Estate

Principessa Rose 2023 - Lavinia Estate Principessa Rose 2023 - Lavinia Estate

Храна: Салати с дресинг, постни ястия, паста с доматени сосове, суфле, огретен, морски дарове, пилешко месо, китайска храна, ястия с яйца и сирена.

Facebook Lavinia Wine
Instagram Lavinia Wine

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии