Philosoph Reserve 2015 – Rupel Winery

Philosoph Reserve 2015 – Rupel Winery

Реколта: 2015
Сорт: Мелник 55 & Мерло & Каберне Совиньон & Марселан
Алкохолно съдържание: 14,5 % об.

Philosoph 2015 е купаж от най-добрите вина на Винарска изба Рупел от сортовете Мелник 55, Мерло, Каберне Совиньон и Марселан, отлежали в избрани дъбови барици в продължение на 18 месеца и отлежаване в бутилки също 18 месеца.

Характеристики: Много тъмен рубинен цвят. Носът е сочен и въздействащ, с нюанси на дребни горски черни плодове, тъмни череши, черен шоколад, топла почва и подправки. Плътно, мощно и гладко тяло, в същото време живо и елегантно, с добра свежест и кадифени танини. Финала е дълъг и запомнящ със спомен за сладко от сини сливи и сладки подправки.  Може да отлежи още няколко години.

Philosoph Reserve 2015 е включен в класацията на DiVino топ 20 на българските вина за 2018 г. Златен медал от проведения в Сърбия конкурс на Балканския Винен Фестивал 2020 за най-добрите вина на Балканите. Бронзов медал от конкурса Decanter World Wine Awards 2020

 

Храна: Зеленчуци на скара или плоча, агнешко/ярешко месо на скара, фурна или задушено, свинско, пикантни наденички, кавърма, гулаш с месо, рагу, пица, колбаси, ястия с кайма / кюфтета в було и сирена.

Повече за Rupel Winery
Онлайн магазин – Rupel Winery
Rupel Winery Facebook

 

Подобни статии