Jarava Winery

Philosoph Reserve 2015 – Rupel Winery

Philosoph Reserve 2015 – Rupel Winery

Реколта: 2015
Сорт: Мелник 55 & Мерло & Каберне Совиньон & Марселан
Алкохолно съдържание: 14,5 % об.

Philosoph 2015 е купаж от най-добрите вина на Винарска изба Рупел от сортовете Мелник 55, Мерло, Каберне Совиньон и Марселан, отлежали в избрани дъбови барици в продължение на 18 месеца и отлежаване в бутилки също 18 месеца.

Характеристики: Много тъмен рубинен цвят. Носът е сочен и въздействащ, с нюанси на дребни горски черни плодове, тъмни череши, черен шоколад, топла почва и подправки. Плътно, мощно и гладко тяло, в същото време живо и елегантно, с добра свежест и кадифени танини. Финала е дълъг и запомнящ със спомен за сладко от сини сливи и сладки подправки.  Може да отлежи още няколко години.

Philosoph Reserve 2015 е включен в класацията на DiVino топ 20 на българските вина за 2018 г. Златен медал от проведения в Сърбия конкурс на Балканския Винен Фестивал 2020 за най-добрите вина на Балканите. Бронзов медал от конкурса Decanter World Wine Awards 2020

 

Храна: Зеленчуци на скара или плоча, агнешко/ярешко месо на скара, фурна или задушено, свинско, пикантни наденички, кавърма, гулаш с месо, рагу, пица, колбаси, ястия с кайма / кюфтета в було и сирена.

Повече за Rupel Winery
Онлайн магазин – Rupel Winery
Rupel Winery Facebook

 

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии