Pet Nat Funky Mavrud 2020 – Georgiev/Milkov

Pet Nat Funky Mavrud 2020 – Georgiev/Milkov
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Реколта: 2020
Сорт: Mavrud / Мавруд
Алкохолно съдържание: 10 % об.

Характеристики: Наситен жълт цвят с оранжеви оттенъци. Интересен нос на дребни горски плодове, цитруси, мъх, почва и тост са най-отчетливите аромати. Фин мус от дребни перли и продължителна игра на балончетата запазват свежестта за дълго време. Финала е средно продължителен, свеж и пикантно горчив.

Pet Nat Funky Mavrud 2020 - Georgiev-Milkov

Pet Nat Funky Mavrud 2020 - Georgiev-Milkov Pet Nat Funky Mavrud 2020 - Georgiev-Milkov

Храна: Салати с дресинг, постни ястия, паста с доматени сосове, суфле, огретен, риба, морски дарове, пилешко месо, китайска храна, ястия с яйца, сирена и десерти.

Pétillant Naturel или накратко Pét-Nat означава естествено пенливо вино. Този тип вина се произвеждат по древния метод, според който не се добавят захари и дрожди, а виното се бутилира преди завършване на ферментацията. Този тип вина са нефилтрирани, в повечето случаи са мътни и се затварят с бирени капачки. Пет-Натите предизвикват все по-голям отзвук сред винените среди и се превръщат в неразделна част от винения лист на престижни ресторанти и винени барове по цял свят. Със своите закачливи балончета тези вина са чудесен спътник през топлите месеци от годината, в комбинация с храна или просто като аперитив.

Купи онлайн от SEEWINES
Повече за Georgiev/Milkov

Подобни статии