Lozenitsa Estate

Pet Nat Funky Mavrud 2020 – Georgiev/Milkov

Pet Nat Funky Mavrud 2020 – Georgiev/Milkov

Реколта: 2020
Сорт: Mavrud / Мавруд
Алкохолно съдържание: 10 % об.

Характеристики: Наситен жълт цвят с оранжеви оттенъци. Интересен нос на дребни горски плодове, цитруси, мъх, почва и тост са най-отчетливите аромати. Фин мус от дребни перли и продължителна игра на балончетата запазват свежестта за дълго време. Финала е средно продължителен, свеж и пикантно горчив.

Pet Nat Funky Mavrud 2020 - Georgiev-Milkov

Pet Nat Funky Mavrud 2020 - Georgiev-Milkov Pet Nat Funky Mavrud 2020 - Georgiev-Milkov

Храна: Салати с дресинг, постни ястия, паста с доматени сосове, суфле, огретен, риба, морски дарове, пилешко месо, китайска храна, ястия с яйца, сирена и десерти.

Pétillant Naturel или накратко Pét-Nat означава естествено пенливо вино. Този тип вина се произвеждат по древния метод, според който не се добавят захари и дрожди, а виното се бутилира преди завършване на ферментацията. Този тип вина са нефилтрирани, в повечето случаи са мътни и се затварят с бирени капачки. Пет-Натите предизвикват все по-голям отзвук сред винените среди и се превръщат в неразделна част от винения лист на престижни ресторанти и винени барове по цял свят. Със своите закачливи балончета тези вина са чудесен спътник през топлите месеци от годината, в комбинация с храна или просто като аперитив.

Купи онлайн от SEEWINES
Повече за Georgiev/Milkov

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии