Jarava Winery

Pavlla Patricia Marsanne & Roussanne 2022 – Lavinia Estate

Pavlla Patricia Marsanne & Roussanne 2022 – Lavinia Estate

Реколта: 2022
Сорт: Марсан и Русан /Marsanne & Roussanne
Алкохолно съдържание: 12,7 % об.

Тероар: Преходно – континентален климат с хладно, сухо лято и топла зима. За региона е характерно природното явление вечерник-лек вятър, който се появява надвечер и спира преди обед, в резултат на различното нагряване на въздуха между равнинните и планинските местности. Вечерникът е отличен регулатор на алкохолната ферментация и благоприятства формирането на ароматичните вещества в гроздето. Почвите са песакливо – глинести и глинесто – варовикови.

Технология и метод на винификация: Ръчно бране и сортиране на гроздовете, както и подбор на гроздовете зърна. Настойване в продължение на 4 часа в пресата, последвано от директно инертно пресоване на цели зърна. Студено ензимно избистряне и залагане за ферментация с чиста култура винени дрожди, при температура 12-15 C. След края на алкохолната ферментация виното отлежава в продължение на три месеца върху фините утайки за изграждане на тялото и предаване на повече обем във вкуса.

Характеристики: Искрящ бледо златист цвят. Интересен и много елегантен нос на бели праскови, тропически плодове, лек цветист нюанс и свежи подправки. Средно, стройно и свежо тяло, с добър баланс и продължителен финал, с малко ванилия и цитруси.

Pavlla Patricia Marsanne & Roussanne 2022 - Lavinia Estate

Pavlla Patricia Marsanne & Roussanne 2022 - Lavinia Estate Pavlla Patricia Marsanne & Roussanne 2022 - Lavinia Estate

Храна: Месо на скара, фурна или задушено, свинско, пикантни наденички, кавърма, пълнени тиквички с агнешко, зеленчуци на скара или плоча, гулаш с месо, рагу, пица, колбаси, ястия с кайма, кюфтета в було, хайдушки кебап и сирена.

Facebook Lavinia Wine
Instagram Lavinia Wine

5.0/5.0 Article rating
5 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии