Jarava Winery

New Bloom Winery с пет медала на световен конкурс в Америка

New Bloom Winery с пет медала на световен конкурс в Америка

New Bloom Winery донесе поредният невероятен успех за българската винена индустрия. Избата от Съединение спечели 5 медала в престижния конкурс Los Angeles International Wine Competition, който се провежда ежегодно в САЩ. С най-високо отличие – Best of Class бе оценено българското вино Face-to-Face (F2F) от сорта Совиньон блан, реколта 2017 г. Наградата се присъжда само на най-добрите за съответната категория, които имат златен медал и са оценени с между 90 и 100 точки от журито.

Родната изба спечели златен медал от Лос Анджелис и за своето New Bloom Регент. PIXELS розе на New Bloom Winery е със сребро, а бронзови медали получиха PIXELS Каберне Совиньон и Face-to-Face Розе. „Наградата за Face-to-Face Совиньон блан е особено специална за нас, защото ни нарежда сред вина от региони с доказани позиции на световния пазар.

Вярваме, че призът е стъпка напред в разпознаването на България като висококачествен производител, а да надделееш над такава сериозна конкуренция с толкова познат сорт, е наистина огромен успех“, коментираха от екипа на избата.

Los Angelеs International Wine Competition е един от най-престижните конкурси в САЩ. Надпреварата се провежда за 79-и път, като в тазгодишното издание участваха 2921 вина от 885 производители. Общо 18 държави, между които Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания, САЩ и др. изпратиха проби в състезанието.. Журито се състои от 70 международни експерти, а вината се оценяват със слепи дегустации по 100-точкова система. Златен медал се присъжда на изключителни вина с уникален характер и стил, оценени с между 90 и 100 точки.

Face-to-Face Совиньон блан е едно от двете най-нови попълнения във високия клас вина на New Bloom Winery. Другото ново вино под същата марка е розе от сортовете Каберне Совиньон и Марселан, което е с бронзов медал от Лос Анджелис. Те отразяват различната линия, която следва винарната в последните години – да прави модерни вина, отговарящи на световните тенденции, с повече плодовост.

Всички вина на българската изба се правят от собствени лозови масиви – близо 6000 дка. Избата се намира в сърцето на Тракия – районът, който бе класиран на престижното второ място в световната класацията на Wine Enthusiast за винени пътешествия за 2017 г. Това е поредното отличие за вината на избата от Съединение. Марките на избата печелят медали на всички конкурси, на които са се явили.

Само от началото на годината F2F Совиньон блан вече има сребърни медали от Mundus Vini 2018 и от Vinalies Internationales 2018. А другото високо отличено вино от Лос Анджелис – едноименното New Bloom Регент е със златен медал Mundus vini 2018, сребърен от Vinalies Internationales 2018 и златен медал на Винария 2018. На световната надпревара по вино – Concours Mondial de Bruxelles родната винарна грабна общо пет отличия, две от които златни за розетата в сериите PIXEL и New Bloom. Очаква се двете нови вина в серията Face-to-Face Совиньон блан и розе да излязат на пазара у нас до края на месеца.

Източник: Линк

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии