Jarava Winery

Nerd Nero d’Avola DOC 2021 – Ferro 13

Nerd Nero d’Avola DOC 2021 – Ferro 13

Реколта: 2021
Сорт: Nero d’Avola
Алкохолно съдържание: 13 % об.
Регион: Сицилия, Италия

Ferro13 е нетипична винарна, дело на съмишленици, събрани от силната си страст към виното и творчеството.
За Мен
Аз съм алтер егото на Алберто Бурато – човек, посветен на числата. Роден във Венето, но съм „осиновен“ от Сицилия вече 15 години.
Място на раждане
Крайбрежието на Сиракуза на 50 метра надморска височина. Гроздоберът е през септември. Алкохолно съдържание: 13% – 13,5% в зависимост от реколтата.
Винификация
Аналитичните ми умения произтичат от моя опит и характер. Гроздето ми е мацерирано преди ферментация, за да се запазят нежният букет и цветове. За да се изявят спецификите на всеки парцел, от който съм бран, всеки отделен сок се се винифицира отделно. Моят окончателен характер се подчертава, когато прекарам 6 месеца на фините утайки в стоманени съдове.
Характер и стил
Мекият ми външен вид разкрива силна и решителна личност. Хората ме харесват заради този прецизен характер. Букетът ми носи нотки на цветя и подправки като анасон и канела.

От winebg.info
Характеристики:
Средно интензивен, тъмно гранатов цвят с леки виолетови оттенъци. Съблазнителни аромати на сладки дребни горски плодове, виолетки, почва и бял пипер се усещат на нос. Средно, гъвкаво тяло, с умерени киселини и продължителен елегантен финал.

От къде да купите: Виното е налично в 

Nerd Nero d'Avola DOC 2021 - Ferro 13

Nerd Nero d'Avola DOC 2021 - Ferro 13 Nerd Nero d'Avola DOC 2021 - Ferro 13

Храна: Зеленчуци на скара или плоча, агнешко/ярешко месо на скара, фурна или задушено, свинско, пикантни наденички, кавърма, гулаш с месо, рагу, пица, колбаси, ястия с кайма / кюфтета в було и сирена.

Ferro 13Повече за FERRO 13
Facebook FERRO 13

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии