Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Merlot & Syrah Quel Mariage! 2017 – Bratanov Winery

Merlot & Syrah Quel Mariage! 2017 – Bratanov Winery

Реколта: 2017
Сорт: Мерло & Сира / Merlot & Syrah
Алкохолно съдържание: 14 % об.
Отлежаване: Съотношението на сортовете е 60% Мерло и 40% Сира. Мерлото е отлежавало в иноксов съд, а Сирата – 23 месеца в различни по обем бъчви от български, френски и унгарски дъб.

QUEL MARIAGE! В превод от френски “Какъв купаж!/ Каква хармония!”. Освен в прекия смисъл на бракосъчетание/сватба, французите използват думата mariage и за хармоничното съчетаване на цветове, вкусове и сполучливи комбинации между вино и храна.

Това е един смел, “нарушаващ правилата” купаж, в който сорт от Бордо (мерло) се комбинира със сорт от Долината на Рона (сира). За Южен Сакар обаче това се очертава като един от класическите и много сполучливи купажи, тъй като двата сорта имат съвсем различна тероарна изява в този слънчев район.

Характеристики: Тъмен гранитов цвят с виолетови оттенъци. Атрактивен и сладостен нос с леки опушени нотки, черен плод, сладко от сини сливи, пипер (червена чушка), сухи подправки и почва. Средно към плътно тяло с добра свежест, галещи танини и продължителен затоплящ финал с пикантен акцент в послевкус.
От къде да купите: Виното е налично в 

Merlot & Syrah Quel Mariage! 2017 - Bratanov Winery

Merlot & Syrah Quel Mariage! 2017 - Bratanov Winery Merlot & Syrah Quel Mariage! 2017 - Bratanov Winery

Merlot & Syrah Quel Mariage! 2017 - Bratanov Winery Каталог на Българското Вино 2022

Храна: Топли салати, ястия с чушки, дивеч, свинско месо на шиш, скара или задушено, яхния, рагу, задушено или печено агнешко, кебапчета/кюфтета, плескавица, паста, пица, добре узрели сирена.

Повече за Bratanov Winery
Facebook Bratanov Winery

5.0/5.0 Article rating
5 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии