Grand Hotel Continental в Сиена с впечатляваща винарска изба

Grand Hotel Continental в Сиена с впечатляваща винарска изба
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

5-звездения бутиков хотел Grand Hotel Continental получава името Grand през 1904 г., когато кралицата на Италия, Маргарита Савойска, го избира за своя резиденция в Сиена. Той е част от групата Niquesa, Niquesa Hotels.

Първоначално  хотела е бил Palazzo Gori Pannilini и е принадлежал на Монтанини. След много години и история зад гърба си става сватбен подарък от папа Александър VII Киджи за племенницата му Олимпия. Grand Hotel Continental е бижу с възхитителна архитектура и изискано гостоприемство в центъра на Сиена. Големите стаи и апартаменти и общите пространства са украсени с многобройни фрески, скъпоценни картини, огледала с инкрустирани сребърни рамки, скъпоценна коприна и китайски порцеланови лампи, които през вековете са завладявали елитната публика: от младите аристократи от ХІХ век до кралица Маргарита Савойска; от немския политик Хоерст Кьолер до най-известните имена в развлеченията: Дий Ди Бриджуотър, Дарио Фо, Марио Бота, Андреа Бочели и Даниел Крейг.

Днес дворецът  продължава да привлича елитни посетители със своята ренесансова архитектура, украсена с оригинални стенописи и безценни антики. Хотела разполага с петдесет и една стая е идеална база, от която да разгледате културните и кулинарните изкушения на града само като пешеходци.

Винената изба на хотела открита в открита в средновековна кула по време на ремонт. В нея има гурме ресторант, който предлага традиционна тосканска кухня, преразгледана по модерен начин. Избата разполага с около 3000 бутилки, най-старата е от XXI век.

Снимки: anoilaparola.it и marcobeolchi.com