Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Дефиле „Вино и гурме“ в Пловдив 2021

08 май-11:00 - 09 май-18:00

НЕЩО ВКУСНО И ПИВКО СЕ ПОДГОТВЯ В ПЛОВДИВ –
ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 2021
Време е град Пловдив да се събуди от „Зимния сън“, в който бе потънал през последните няколко месеца. С настъпването на пролетта Старият град се готви да посрещне гости за провеждането на първото туристическо събитие под тепетата за тази година – Дефиле „Вино и гурме“ на 8 и 9 май.
Седмото издание на фестивала изненадва всички ни с рекорден брой участници, а записването им все още не е приключило. Винопроизводители и производители на храни и продукти ще ви очакват с интересните комбинации, които ще подготвят специално за посетителите на фесивала. Участниците ще бъдат разположени в десет емблематични къщи и заведения в Стария град.
Събитието е прекрасен повод да се срещнете на чаша вино и вкусна храна с добри приятели, сред зеленината в дворчета на възрожденските къщи в Стария град в Пловдив. Резервирайте от сега престоя си под тепетата и запазете датите 8 и 9 май в своя календар, за да преживеете един различен и забавен винен уикенд.
По време на събитието може да се насладите безплатно на атмосферата на фестивала. Но при желание за дегустация може да опитате над 200 вида вина с жетони на цена 75 стотинки за брой. Не пропускайте възможността да се сдобиете и с брандирана стъклена чаша за дегустации, за да се почувствате като истински професионалисти. Ще ги намерите пред всяка локация, където ще има сътрудници, от които може да закупите желания от Вас дегустационен комплект. А за да усетите вкусовите качества на дегустираните вина, препоръчваме да ги комбинирате с подходящи гурме продукти. Те ще се предлагат на достъпни цени.
Дегустациите в събота ще са отворени за посещение от 11:00 до 19:00 ч. а в неделя от 11:00 до 18:00 ч. Разнообразна и забавна фестивална програма ще допълва Вашето преживяване. Не пропускайте да се запознаете с всички участници и фестивални активности на фейсбук страницата на събитието:

Фестивалът Дефиле „Вино и гурме“ ще се проведе при строго спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министъра на здравеопазването. Пред всяка локация ще има поставени дезинфектанти. Информационни табели ще напомнят за въведените мерки. Каре с информация по въпроса е поместено и в печатните брошури на събитието. Апелираме посетителите на фестивала да носят своите лични предпазни маски и да ги свалят само по време на дегустация и хранене. Не се струпвайте на големи групи и се движете само в компанията на най-близките си приятели или семейство. Преди всичко, всеки носи лична отговорност.
Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.

Партньори на фестивала са: Либхер, Сдружение „Бизнесът за Пловдив“, Регионален исторически музей – Пловдив, Регионален етнографски музей – Пловдив, фондация Пловдив 2019, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, Медицински университет Пловдив,ПГХТТ – Пловдив, Михалково, Енко пластикс, Ледена епоха, ЕТН хост, Бългерия уайн турс, Българска асоциация на винените професионалисти.
Медийни партньори са: Катра ФМ, БНР Хоризонт, БНР Пловдив, Под тепето, Дарик радио, Трафик нюз, Пловдив тайм, Пловдив онлайн. Уайн тур мейкър и Уайн турс.
*Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.

Детайли

Начало:
08 май-11:00
Край:
09 май-18:00
Категории за Събитие:
,
Събитие Тагове:
, ,
Уебсайт:
www.facebook.com/wineandgourmetfestival