Jarava Winery

Edoardo Miroglio – професионализъм, финес и елегантност

Edoardo Miroglio – професионализъм, финес и елегантност

Винарска изба “Едоардо Миролио” е създадена през 2002 г в райoна на с. Еленово, на 22 км от гр. Нова Загора. Селото е разположено в регион Тракийска низина, в подножието на Светиилийските възвишения, от където идва и наименованието на една от търговските марки вино.

Edoardo Miroglio - професионализъм, финес и елегантност

Edoardo Miroglio - професионализъм, финес и елегантност

Избата е разположена в централната част на лозовите масиви, които покриват склона на хълма „Свети Илия“, който се спуска към село Еленово. Годишният производствен капацитет е 1 милион литра вино. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции – от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното.

Edoardo Miroglio grape

Kъм настоящия момент са засадени 220 хектара лозови масиви от елитен френски и български посадъчен материал. Част от сортовете, които култивира винарска изба Едоардо Миролио са Каберне Совиньон, Мерло,  Каберне Фран, Пино Ноар, Шардоне, Мускат Отонел, Траминер, Совиньон Блан, Мавруд, Рубин, Мелник, Букет и Вионие.

Edoardo Miroglio grape

Edoardo Miroglio

Тероарът на с.Еленово е един от уникалните, почвата е песакливо-глинеста, от която се раждат плодотворните лозя.

Соли Инвикто

Соли Инвикто

За удобство на посетителите и ценителите на виното, винарска изба „Едоардо Миролио“ разполага и с бутиков хотел – „Соли Инвикто“. Изключително подходящ за винен туризъм, той се извисява непосредствено над производствените помещения, вкопани в малък хълм. Тук всеки гост може да почувства насладата от чаша вино и добра храна в уникална обстановка, в която човек губи представа за време и място… Вдъхновен от линията на спиралата, архитектът е създал тази впечатляваща сграда, от която пред очите се откриват безкрайни лозови масиви, естествени езера и зелени морави.

Усъвършенстването на избата носи през годините многоброни златни медали за вина с изключително високо качество.

сертифицирани Био лозя

От няколко години избата има сертифицирани Био лозя и производство на Био вино.

Винарската изба обработва лозята, прилагайки класическия метод на пиемонтското лозарство, оценявано и копирано в цял свят, адаптирайки технологията на отглеждане към особеностите на региона.

Отглеждането на плодородно и качествено лозе не може да се импровизира. Изисква много труд и опит, познания и страст. Така дългогодишният опит и страст, вложени в италианската винарна „Tenuta Carretta” бяха поетапно мултиплицирани и във винарска изба „Едоардо Миролио“ в с. Еленово.

Биовината на Edoardo Miroglio – с грижа за света и удоволствието 

Интересът към биологично произведените продукти нараства с всяка година. Пазарът на биовино също много сериозно следва тази тенденция както в световен мащаб, така и в България.

Избата на Edoardo Miroglio в с. Еленово е един от най-големите производители на натурални вина у нас. Те се предлагат в серията Bio като трите вина са купажи: вионие и траминер; мавруд и рубин, както и розе от българските сортове букет и мавруд. За да може едно вино да е със удостоверен биопроизход, това ознaчава, че лозята са торени само с оборска тор, а прекопаването е на ръка, за да бъде съхранена изключително важната почвена фауна, като същевременно се отстраняват и плевелите. Не се използват никакви хербициди и пестициди.

Извън лозето за производството на биовината на Edoardo Miroglio е немислимо влагането на консерванти и захари, a ферментацията е спонтанна, с диви дрожди. Изобщо технологичната интервенция е сведена до минимум, като резултатите са с типични за сортовете аромати и балансиран вкус.

Заради несъмнените си качества, заради толкова важната грижа за околната среда от страна на производителя, както и заради много разумната цена натуралните вина Bio Organic wine на Edoardo Miroglio са изключително изгодна покупка, която ще достави радост на всеки по всеки повод.

Винарската изба „Тенута Карета се намира на 7км. от гр.Алба в областта Пиемонт в Италия. Фамилото име “Carretta” идва от думата „кола“. Намира се в центъра на триъгълен парцел, образуван от три древни римски пътища в стария район на Сан Джулияно.

Годината 1467 г. е била обявена за годината на основаването на “Tenuta carretta”. През 1811 г., имотът се предава от граф Дамиано до графовете на Roero, през 1985 преминава към семейство Миролио в Алба.

Избата разполага с 70 хектара лозя, разположени на различни парцели. Всяка година се бутилират около 480 000 бутилки.

Сортовете, които се отглеждат са: Роеро Арнейс, Шардоне, Фаворита, Барбера, Небиоло, Долчето Ди Алба и др.

Избата е съхранила традицията в производството на вино, датираща от началото на XII в. За удобство на гостите и любителите на винен туризъм, в допълнение към нея има елегантен хотел и изискан ресторант. Главният готвач предлага ястия, свързани с местността и следвайки ритъма на пиемонтските традиции. Хотелът е идеално място за релаксиращи моменти с любими хора, в компанията на вината на „Тенута Карета“

Официална страница: emiroglio-wine.com
Онлайн магазин: shop.emiroglio-wine.com
Facebook: facebook.com/EdoardoMiroglio

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии