Jarava Winery
Lozenitsa Estate

DiVes Winery – Признание от най-престижните винени събития в България

DiVes Winery – Признание от най-престижните винени събития в България

4 отличени вина – 2 златни медала от Винария, 2 вина в DiVino TOP 50 и победител в категория най-добро десертно вино

Радваме се да споделим, че винарната DiVes Estate отново завоюва признание в българския винен свят! Нашите вина спечелиха не само медали, но и топ позиции в най-значимите винени събития в България.

Златни Медали от Винария в Пловдив

Две от нашите вина, Мерло Барик 2020 Специална Селекция и Совиньон Блан 2022 Aged in Oak Barrels, бяха удостоени със златни медали в престижния конкурс Винария в Пловдив. Този конкурс с дългогодишна традиция е изключително важно събитие за винопроизводителите и винолюбителите, и ние сме горди, че нашите вина бяха отличени от експертно жури и наградени лично от доц. д-р  Христо Спасов, зам.-ректор на УХТ на 21 февруари тази година в Пловдив.

DiVino TOP 50 – 2 отличени Вина за 2023 + победител в категория

На следващо място, в класацията DiVino TOP 50 – 50те най-добри вина за 2023 година, нашите вина се наредиха на високи позиции. Сред тях са Каберне Совиньон & Мерло Барик 2019 Гранд Резерва, носител на сребърен медал от MUNDUS VINI 2023 и златен медал от Винария 2023, и Сладък Мускат, които бяха отличени като част от най-добрите вина в България по време на церемонията на 24 февруари в Топлоцентрала, град София. Наградата бе връчена от Красимира Кодукова, основател на “Wine tour maker” с над 10 годишен опит в сферата на винения туризъм. Сладкото десертно вино заслужено стана победител в категория за най-добро десертно вино за 2023 година, а през изминалата година получи и Златен медал от Винария 2023.

Успехите на винарната излизат извън границите на България още от създаването на избата и първите й реколти, а през 2023 ч. винарната беше отличена с общо 9 медала:

  • 1 златен и 2 сребърни медала от MUNDUS VINI;
  • 1 сребърен медал от Decanter World Wine Awards;
  • 2 златни медала от Concours Mondial de Bruxelles;
  • 1 сребърен медал Concours Mondial du Sauvignon;
  • 2 златни медала от Винария.

Тези награди не само потвърждават ангажимента ни към качеството, но и ни мотивират да продължаваме да създаваме вина с изключителни характеристики, които удовлетворяват високите стандарти на нашите клиенти и вино любители. Всяко отличие вдъхновява екипа на DiVes Winery да продължи да влага много любов и старание в производството на вина.

Екипът на DiVes Winery се гордее не само със завоюваните над 95 международни медала и отличия от най-престижните винени конкурси в света, но и с многобройните отзиви на нашите посетители, които са най-добрата оценка за нашата услуга.

Винарната е отворена целогодишно за посещения, но летният сезон на Черно море е перфектното време да разкриете всичко, което предлага DiVes Winery, а именно три невероятни тура, които могат да превърнат почивката ви в истинско удоволствие:

Исторически тур

Винарната е разположена на исторически хълм Симеонова могила, свързан с една от най-епичните битки в нашата история: Битката при река Ахелой от 20 август 917 г.

Цар Симеон Велики е ръководил битката именно от мястото, на което се намира винарната, затова местността носи името „Симеонова могила“. Водени от опитен гид, посетителите се запознават с историята на битката и паметника „Окото на победителя“.

 

Арома дегустация на лавандула

Винарната предлага уникален шанс да се потопите в света на 5 сорта българска висококачествена лавандула и чрез специална техника да се насладите на чистите и нежни аромати, които всеки отделен сорт носи. Тази атракция несъмнено вълнува сетивата на нашите гости през месеците юни, юли и началото на август и обогатява познанията им за растението и неговия произход. Невероятните снимки на лавандуловите тераси на фона на морето допълват преживяването.

Винен тур – винена дегустация

От близо 10 години винарната развива своя Винен и исторически тур и се утвърди като предпочитана дестинация за винени посещение в региона на Несебър и Слънчев бряг. Този успех се дължи на изключителните вина медалисти, които се отличават с богат вкус и качество, и на гостоприемството на екипа на DiVes Winery, който представя основните практики в производство на вина. По време на тура посетители се учат как да оценяват виното в съчетание с подбрани храни, следвайки Food&Wine Pairing концепцията.

Видео материал за туровете: https://www.youtube.com/watch?v=yYM4b5-uOig

Винарната с гордост обявява, че разполага със собствени лозя, където грижливо се отглеждат 5 различни винени сорта грозде: мускат, совиньон блан, памид, мерло и каберне совиньон. Винарната разполага с най-модерната бутилираща линия в анаеробна среда и технологии, които спомагат работата на опитния екип от технолози и техник-винари. Екипът проявява 100% ангажираност като се грижи за всеки детайл, за да създаде изключителни вина с много любов.

За периода май – септември всеки ден дегустации се предлагат на 4 езика: български, английски, немски и руски. През периода октомври – април винарната предлага дегустации и турове в рамките на работното време на екипа – от понеделник до петък до 16 ч на български и английски език. Дегустациите се извършват с предварителна резервация.

Очакваме Ви с нетърпение, готови да споделим нашия невероятен опит и вкуса на изисканите ни вина, които можете да откриете онлайн.

Свържете с нас на посочените координати:
Василена Рангелова, тел. 0883338938
email: [email protected]
Димитър Рангелов – Owner&Winemaker, тел. 0889945708
email: [email protected]

Уеб сайт: https://divesestate-bg.com/bg/
Facebook: https://www.facebook.com/DiVes.winery
Instagram: @Diveswinery

5.0/5.0 Article rating
8 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии