Jarava Winery

Discover.Vino World 2018 представя: огромното разнообразие от розови и пенливи вина!

Discover.Vino World 2018 представя: огромното разнообразие от розови и пенливи вина!

През последните години най-бурно растящият сегмент от винения пазар е този на розовите вина. До скоро запазени за летните месеци, розета се пият вече през цялата година, заради промяната на навиците.

Розетата са така привлекателни, защото са леки, безгрижни, понякога лекомислени и често неангажиращи. Това ги прави още по-приятни и лесни за пиене, а и за съчетаване с храни и сезони. Това са вина, които се пият навсякъде – с най-разнообразна храна или като аперитив, в ресторанта, на терасата, на пикник или парти. Ако до скоро розови вина се пиеха най-много година след съответната реколта, все по-често се появяват такива, които са на по няколко години и предлагат завидна комплексност.

Франция продължава да е световен лидер и по производство, и по консумация на розе, а водеща област е емблематичната Прованс. Прекрасни розета се правят и в много други страни по света и в това може да се убедите по време на Discover.Vino World!

Второто издание на изложението-дегустация на вина от целия свят, присъстващи на българския пазар, ще се проведе на 11 и 12 май в Интер Експо Център, а розовите вина ще бъдат представени в отделна секция.

Какви са тенденциите за тази година? Какви нови розета има на нашия пазар? С каква храна може да се съчетават розетата? Отговор на всички тези въпроси може да намерите по време на Discover.Vino World!

Тази пролет ви предлагаме и редкия шанс да опитате десетки различни естествено пенливи вина събрани под един покрив. Отварянето на бутилка пенливо, или дори изпиването само на една чаша, правят живота специален, а моментът става празник! Независимо дали става дума за вино от Шампан, за испанската кава, за френския креман, италианските просеко и Франчакорта или португалски пенливи, удоволствието от хубавото пенливо вино е неповторимо.

Пенливите вина са и вълшебна съставка за коктейли – достатъчно е да споменем Кир роял, Аперол шприц или Мимоза… Ето и няколко причини, заради които DiVino не препоръчва живот без пенливо:

– Мехурчетата във виното са естествен и абсолютно сигурен начин за борба с лошо настроение

– Ефектът от чаша пенливо не може да се сравни с нищо друго и опиянението е краткотрайно; то е освежаващо и крайно изискано

– Всички проблеми се решават от само себе си след чаша естествено пенливо вино, сякаш цялата Вселена се втурва да помага за разрешаването им

– Както мадам Помпадур е казала, това е единственото вино, което оставя красива жената и на сутринта

Кога: 11 и 12 май 2018, петък и събота

Къде: София, Интер Експо Център, зала 5

Работно време
11 май 2018, петък – 17:00 до 21:00 часа (вход с билети)
12 май 2018, събота – 12:00 до 20:00 часа (вход с билети)

Вход за 1 ден
19 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
https://www.vintageclub.bg/product/bilet-discover-vino-world-2018-1-den-2372
25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Вход за 2 дни
24 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
https://www.vintageclub.bg/product/bilet-discover-vino-world-2018-2-dni-2373
30 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Заедно с билета за Discover.Vino World – независимо дали е за 1 или за 2 дни – получавате електронна DiVino карта заредена с 15 кредита (1 кредит = 1 лев). Някои от вината ще се дегустират само срещу кредити. С тях може и да купувате подбрани храни и деликатеси в специалната зона, както и вина в магазин Casavino. Ще имате възможност при желание да добавяте допълнителни кредити в електронната си карта DiVino.

Всичко за събитието може да намерите тук:https://2018discover.divino.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ