Jarava Winery
Lozenitsa Estate

Discover.Vino – Другата Европа

Discover.Vino – Другата Европа

Бъдете истински винени откриватели! Опознайте вината на Другата Европа този четвъртък от 15:00 – 21:00 часа в Sopharma Buisness Towers.

Виненото разнообразие в Европа е безкрайно. На Стария континент се намират най-интересните и стилово определящи тероари и винени региони. Извън утъпканите пътища към трите най-големи производители – Италия, Испания и Франция, в Европа има винени кътчета, които предлагат невероятни усещания и само чакат да бъдат открити.
Малко се знае за вината на нашите южни съседки, например. Гръцките вина са в изключителен възxод от десетина години насам, като винарите на съвременна Елада основно залагат на интересни местни сортове: асиртико, малагузя, москофилеро, родитис, агиоргитико, ксиномавро и много други ще можете да опитате този четвъртък, 9 юни 2016, по време на Discover.Vino Другата Европа.
Турция, която е малко по-встрани от традиционните винени производители, заради своите традиции и култура, също отбелязва главоломен напредък. Вина от другата страна на Странджа планина, от Анадола и Анталия с непроизносими местни имена ви очакват тогава. Мястото е известно: пространството пред Vintage Club – магазин за вкусове и аромати (София, търговски център на Sopharma Business Towers).
Пламенната Португалия обикновено свързваме с божествените ликьорни вина Порто и Мадейра, но ако сте истински винени „Магелани“ ще имате възможност да откриете една друга, неподозирана и изключително очарователна Португалия. Португалия на суxите вина също от местни звезди като турига насионал, турига франка, тинто рориш, тринкадейра и други звучни и малко познати сортове.
Откривателството на тема вино не свършва до тук! Не вярваме да има винен любител, който да не познава класиците от Севера: Германия и Австрия. Фини, сложни, гъвкави и комплексни вина от сортове като грюнер велтлинер и ризлинг са сред стиловоопределящите винени шедьоври на света. И тук ще завършим с думите на един голям винен човек: „Няма такова нещо като прекалено много ризлинг“!
Вината, които ще дегустирате на 9 юни, ще може да закупите от магазин Vintage Club.
Билети може да закупите на място на събитието или онлайн на: http://www.vintageclub.bg/category/sabitia-37

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ