Jarava Winery

Dalakov Kvevri Red 2017

Dalakov Kvevri Red 2017

DAЛAKOV KVEVRI RED 2017
Реколта: 2017
Сорт: Syrah, Merlot, Nebbiolo, Carmenere
Алкохолно съдържание: 14 % об.

Betterhalf Garage Wines: Виното е създадено като следствие от множество експерименти през последните 7 години за винификация и отлежаване в традиционни глинени съдове тип амфора и квеври. Този тип вино правене води своите традиции от приблизително 6000 преди Христа, и ние се опитваме да възродим такъв подход към гроздето комбиниран с най-нови технилогии за контрол.
Гроздето произлиза от собствените ни лозя в региона на с. Дълбоки, с. Ракитница и с. Орешец.
Гроздето е брано и ронкано ръчно.
Отново в духа на традициите част от бленда е винифициран в open top бъчви Baron от региона на Тронсе.
Част от бленда е отлежал в Амфори а друга част в нови френски бъчви Барон.
След бутилиране виното е отлежало близо година в бутилка.

(Какво е квеври ? Грузински глинени съдове във формата на огромен лимон, които се изпичат заровени в земята, в които гроздовата мъст ферментира и отлежава, вкопани в земята. Всъщност, целият процес на винопроизводство протича в квеври съда, от ферментацията, през мацерацията, където гроздето е оставено с ципите и много често и с чепки, за да се създаде един неповторим, комплексен вкус и цвят.)

Характеристики: Плътен рубинен цвят с едва забележими керемидени нюанси! Пищен нос с преобладаващи аромати на касис, боровинка, сладко от сини сливи и сухи билки. Плътно тяло, хармонично с зрели танини и добре изразен вкус на изпечена глина, което всъщност е идеята на виното. Много интересно вино което може да отлежи още няколко години.

Храна: Топли салати, ястия с чушки, дивеч, свинско месо на шиш, скара или задушено, яхния, рагу, задушено или печено агнешко, кебапчета/кюфтета, плескавица, паста, пица, добре узрели сирена.

Facebook Betterhalf Garage Wines
Повече за Betterhalf Garage Wines

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии