Dalakov Kvevri Red 2017

Dalakov Kvevri Red 2017
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

DAЛAKOV KVEVRI RED 2017
Реколта: 2017
Сорт: Syrah, Merlot, Nebbiolo, Carmenere
Алкохолно съдържание: 14 % об.

Betterhalf Garage Wines: Виното е създадено като следствие от множество експерименти през последните 7 години за винификация и отлежаване в традиционни глинени съдове тип амфора и квеври. Този тип вино правене води своите традиции от приблизително 6000 преди Христа, и ние се опитваме да възродим такъв подход към гроздето комбиниран с най-нови технилогии за контрол.
Гроздето произлиза от собствените ни лозя в региона на с. Дълбоки, с. Ракитница и с. Орешец.
Гроздето е брано и ронкано ръчно.
Отново в духа на традициите част от бленда е винифициран в open top бъчви Baron от региона на Тронсе.
Част от бленда е отлежал в Амфори а друга част в нови френски бъчви Барон.
След бутилиране виното е отлежало близо година в бутилка.

(Какво е квеври ? Грузински глинени съдове във формата на огромен лимон, които се изпичат заровени в земята, в които гроздовата мъст ферментира и отлежава, вкопани в земята. Всъщност, целият процес на винопроизводство протича в квеври съда, от ферментацията, през мацерацията, където гроздето е оставено с ципите и много често и с чепки, за да се създаде един неповторим, комплексен вкус и цвят.)

Характеристики: Плътен рубинен цвят с едва забележими керемидени нюанси! Пищен нос с преобладаващи аромати на касис, боровинка, сладко от сини сливи и сухи билки. Плътно тяло, хармонично с зрели танини и добре изразен вкус на изпечена глина, което всъщност е идеята на виното. Много интересно вино което може да отлежи още няколко години.

Храна: Топли салати, ястия с чушки, дивеч, свинско месо на шиш, скара или задушено, яхния, рагу, задушено или печено агнешко, кебапчета/кюфтета, плескавица, паста, пица, добре узрели сирена.

Facebook Betterhalf Garage Wines
Повече за Betterhalf Garage Wines

Подобни статии