Lozenitsa Estate

Christmas Wine Market 2022 – crème de la crème на Виното в България

Christmas Wine Market 2022 – crème de la crème на Виното в България

Второто издание на Christmas Wine Market – първият по рода си винен маркет в България, ще представи специална селекция вина.

Остават броени дни до второто издание на Christmas Wine Market 2022, който се провежда на 10 декември от 12 до 19 часа в Централния Военен Клуб в София.

Подобно събитие, което поставя акцент върху класни български вина и вина от света, които не се търгуват масово, не се прави често в България. 21 внимателно подбрани изложители ще покажат близо 200 вина, за които може да се каже, че са сред най-добрите в България. Колекционери, любители и професионалисти ще имат уникалния шанс да дегустират: вертикални селекции на енотечни вина; вина от малки производители и вносители, които не се търгуват масово в търговските мрежи.

„Винената сцена в България е богата на добри винени изложения, но чрез Christmas Wine Market искаме да дадем възможност на любители и ценители на виното да се докоснат, дегустират и оценят подобаващо енотечни и бутикови вина, както от България, така и от Света“, казва управителят на Sommelier.BG Георги Михов.

Колко могат да отлежават българските вина? Какво е вертикална селекция на 2, 3 или 4 реколти от един сорт? Какво е Шабли, Сансер и Амароне? Как се променят вината когато отлежават? Christmas Wine Market ще даде възможност на своите посетители сами да намерят отговор на тези и други въпроси, както и да попълнят личните си колекции или да решат въпроса с коледните подаръци, срещайки ги с подбрани изложители от България и Света.

Билети и подробна информация за единствения винен маркет можете да откриете на Christmas Wine Market.

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ