Jarava Winery

BLACK SEA GOLD стана на 90 години

BLACK SEA GOLD стана на 90 години

Поморийската винарна стана на 90 години и отпразнува рождения си ден с грандиозно събитие в столичния хотел „Маринела“. Над 400 гости – медии, търговски партньори и колеги уважиха празника на производителя на Бургас 63.

Историята на винарската изба Black Sea Gold в Поморие започва през далечната 1932 г. Но районът е прочут със своите вина още от древни времена.

Нашата философия е винаги да се стремим към перфекционизъм и да създаваме вина, които носят характера на Поморие, а всяка реколта да  е по-добра от предходната. Традицията на прозводство и талантът на нашите технолози, съчетани с отличитлния Поморийски тероар, създават вина и ракии, с които се гордеем. И така вече 9 десетилетия.“, коментира Христо Янков, изпълнителен директор на BLACK SEA GOLD.

Тази традиция продължава до ден днешен! Не са много фирмите в България, които могат да се похвалят с толкова дълъг живот. Със завидна устойчивост, която им помага да оцелеят при всички предизвикателства на историята.

Вече 90 години Black Sea Gold е лидер на пазара с емблематичните брандове Бургас 63, Бургаска и Поморийска ракия, познатите на всеки потребител вина Pentagram и Salty Hills.  Тайната на успеха e в труда и постоянството, съчетани с гъвкавост и адаптация към търсенето на потребителите. Напитките ни са на свтовно признати, с повече от 250 награди от най-престижните международни конкурси“, сподели Йордан Чорбаджийски, изпълнителен директор на винарната и благодари на собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев за гласуваното доверие.

За 90-годишнината BLACK SEA GOLD Pomorie подари на всеки гост по една бутилка от специалната лимитирана серия, създадена специално за юбилея. За това уникално вино са подбрани най-добрите партиди от три различни реколти от сортовете Каберне Совиньон, Мерло и Каберне Фран. За него са блендирани вина от 9 бъчви – точно колкото десетилетия празнува избата тази година. Виното е с колекционна стойност и сериозен потенциал за отлежаване.

В шоу-програмата се включиха Flair Temptation, които презентираха специално разработени от тях коктейли с ракия, бренди и вина от портфолиото на BLACK SEA GOLD.

За настроението на празника се погрижиха водещите Алекс Съчаджиева и Герасим Георгиев-Геро, а кулминацията на вечерта беше участието на Любо Киров, който вдигна градуса на купона и гостите на дансинга.

Партито не мина без огромна торта със златна шоколадова скулптура на кораб, фирмения знак на Black Sea Gold. За да я разрежат, на сцената излязоха собствениците Петя Славова, Жени Славова и Ивайло Василев и изпълнителните директори на винарната.

За BLACK SEA GOLD Pomorie e една изключителна винарна, разположена в района на Поморие, която се слави с бурна история и забележителни винени традиции. Част от топ брандовете на BLACK SEA GOLD Pomorie са Бургас 63, Бургаска мускатова, Поморийска гроздова, серии вина Salty Hills, Pentagram, както и прочитото 33-годишно бренди BLACK SEA GOLD.

3.3/5.0 Article rating
4 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии