Ancestrale Pet Nat 2022 – Tohun Winery

Ancestrale Pet Nat 2022 – Tohun Winery
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Реколта: 2022
Сорт: Пино Ноар/Pinot Noir
Алкохолно съдържание: 12 % об.

Пенливо вино произведено по древния метод, според който виното се бутилира преди завършването на алкохолната ферментация, за да се газира естествено.

Характеристики: Искрящ, блед ягодов цвят. Атрактивни аромати на на дребни горски плодове, пъстри череши, мъх, и тост са най-отчетливите аромати. Фин мус от дребни перли и продължителна игра на балончетата запазват свежестта за дълго време. Финала е продължителен, с добри киселини и приятен завършек. Натурално вино, без добавки и сулфити, с естествени киселини.

Ancestrale Pet Nat 2022 - Tohun Winery

Ancestrale Pet Nat 2022 - Tohun Winery Ancestrale Pet Nat 2022 - Tohun Winery

Храна: Салати с дресинг, постни ястия, паста с доматени сосове, суфле, огретен, риба, морски дарове, пилешко месо, китайска храна, ястия с яйца, сирена и десерти.

Pétillant Naturel или накратко Pét-Nat означава естествено пенливо вино. Този тип вина се произвеждат по древния метод, според който не се добавят захари и дрожди, а виното се бутилира преди завършване на ферментацията. Този тип вина са нефилтрирани, в повечето случаи са мътни и се затварят с бирени капачки. Пет-Натите предизвикват все по-голям отзвук сред винените среди и се превръщат в неразделна част от винения лист на престижни ресторанти и винени барове по цял свят. Със своите закачливи балончета тези вина са чудесен спътник през топлите месеци от годината, в комбинация с храна или просто като аперитив.

Повече за TOHUN Winery
Facebook TOHUN Winery
Instagram TOHUN Winery

Подобни статии