Jarava Winery

Ancestrale Pet Nat 2022 – Tohun Winery

Ancestrale Pet Nat 2022 – Tohun Winery

Реколта: 2022
Сорт: Пино Ноар/Pinot Noir
Алкохолно съдържание: 12 % об.

Пенливо вино произведено по древния метод, според който виното се бутилира преди завършването на алкохолната ферментация, за да се газира естествено.

Характеристики: Искрящ, блед ягодов цвят. Атрактивни аромати на на дребни горски плодове, пъстри череши, мъх, и тост са най-отчетливите аромати. Фин мус от дребни перли и продължителна игра на балончетата запазват свежестта за дълго време. Финала е продължителен, с добри киселини и приятен завършек. Натурално вино, без добавки и сулфити, с естествени киселини.

Ancestrale Pet Nat 2022 - Tohun Winery

Ancestrale Pet Nat 2022 - Tohun Winery Ancestrale Pet Nat 2022 - Tohun Winery

Храна: Салати с дресинг, постни ястия, паста с доматени сосове, суфле, огретен, риба, морски дарове, пилешко месо, китайска храна, ястия с яйца, сирена и десерти.

Pétillant Naturel или накратко Pét-Nat означава естествено пенливо вино. Този тип вина се произвеждат по древния метод, според който не се добавят захари и дрожди, а виното се бутилира преди завършване на ферментацията. Този тип вина са нефилтрирани, в повечето случаи са мътни и се затварят с бирени капачки. Пет-Натите предизвикват все по-голям отзвук сред винените среди и се превръщат в неразделна част от винения лист на престижни ресторанти и винени барове по цял свят. Със своите закачливи балончета тези вина са чудесен спътник през топлите месеци от годината, в комбинация с храна или просто като аперитив.

Повече за TOHUN Winery
Facebook TOHUN Winery
Instagram TOHUN Winery

5.0/5.0 Article rating
3 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии