7 страхотни винарни за дегустации за запалените винолюбители

7 страхотни винарни за дегустации за запалените винолюбители
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Истински страстните любители на виното знаят, че дегустацията на вино включва всички сетива. Красива чаша вино може да се съчетае с иновативна архитектура, привлекателни гледки, релаксиращи помещения за настаняване и, разбира се, първокласна храна. Ще ви покажем седем от нашите любими винарни, където дегустацията е опит. Знаем, че има десетки зашеметяващи винарни, които можем да видим, но за тях ще подготвим друг материал.

Шато Мутон-Ротшилд

Шато Мутон-Ротшилд (Pauillac, Бордо, Франция)

Едно от бижутата на Бордо, Шато Мутон-Ротшилд получи статут на „първи растеж“ през 1973 г. Дегустацията тук не е просто дегустация – това е събитие. Обиколката започва с кратък филм за историята на имението и продължава с разходка из елегантно проектирана, модерна зала за дегустация и отлежаване на вино в бъчви, Grand Chai (Great Barrel Hall – проектирана от архитект Charles Siclis) Имението има частен музей с внимателно курирани винарски артефакти. Разходка завършва с дегустация на няколко от техните световноизвестни вина.

Емблематичната винарна Opus One

Opus One (Oakville, Napa Valley, Usa)

Барон Филип де Ротшилд и Робърт Мондави основават тази винарна през 1980 г. която обединява старите и новите световни стилове в хармоничен Magnum Opus. Емблематичната винарна, проектирана от Скот Джонсън, има красиви скулптурни арки, зали от класически мебели във френски стил, смесени с по-съвременни елементи, и зашеметяваща полукръгла стая,  да не говорим за прекрасната гледка към лозята от терасата. Самата зала за дегустация е доста интимна, но има напълно подходяща атмосфера за наслада на чаша от техните ултра-премиум вина.

Франко-Еспанола

Винарна Franco-Espanolas (Риоха, Испания)

Основана през 1890 г., Bodegas Franco-Espanolas е една от най-големите винарни в Риоха и има близо 125-годишна история зад гърба си – включително посещение на Ърнест Хемингуей през 50-те години. За разлика от двете съвременни винарни, които споменахме по-горе, голяма част от Bodegas Franco-Espanolas е „стара школа“, с каменни стени, прашни изби и остарели резервоари.

Дегустационна зала в Dornier Wines

Винарна Dornier (Стеленбош, Южна Африка)

Тази винарна се намира не само в основата на много живописна планина, но и самата сграда е скулптура от тухли и светлоотразителни материали, в която се помещават производствените мощности и дегустационната зала на винарната. Имението разполага със собствен ресторант. Домът на Дорние, частна вила, също е в този имот, който се предлага за резервация до 12 гости.

Изглед към морето от Mudbrick Vineyard & Restaurant

Mudbrick Vineyard & Restaurant (остров Waiheke, Нова Зеландия)
Този имот, разположен на остров Waiheke, предлага гледка към океана от терасата им, която е отворена за посещения на открито през летните месеци. С внимателно озеленени градини, Mudbrick е дестинация за събития, изящни трапезарии и дори предлага две къщи под наем.

The Acino at Ceretto

Винарна Керето – Монсордо Бернардина (Алба, Италия)

Тази малка италианска винарна е доста млада, построена е през 1987 г. и служи като основно имение за четирите различни винарски изби на семейството. Не трябва да пропускате: Acino – голям балон, направен от най-съвременния EFTE, мек и гъвкав материал, (като ципата на грозде), поставен върху платформа с изглед към лозята. Тази платформа се използва за дегустация на виното им и е част от винената обиколка на избата.

Bodegas O Fournier гледка към Андите

Bodegas O Fournier (долината Уко, Мендоса, Аржентина)

Една екскурзия до Мендоса трябва да бъде в списъка на любителите на виното, а обиколката ви не би била пълна без спирка в Bodega O Fournier. Архитектурата на избата е напълно модерна и футуристична, но поставена на драматичен и древен фон на планинската верига на Андите. Обиколката включва посещение на тяхната театрално осветена винарска изба, разположена на 33 фута под земята. На място е и ресторантът на имота Urbano, който сервира сезонно меню, приготвено с местни съставки, някои от които идват от собствените овощни градини на имението.

Източник: Линк

Подобни статии