Lozenitsa Estate

7 страхотни винарни за дегустации за запалените винолюбители

7 страхотни винарни за дегустации за запалените винолюбители

Истински страстните любители на виното знаят, че дегустацията на вино включва всички сетива. Красива чаша вино може да се съчетае с иновативна архитектура, привлекателни гледки, релаксиращи помещения за настаняване и, разбира се, първокласна храна. Ще ви покажем седем от нашите любими винарни, където дегустацията е опит. Знаем, че има десетки зашеметяващи винарни, които можем да видим, но за тях ще подготвим друг материал.

Шато Мутон-Ротшилд

Шато Мутон-Ротшилд (Pauillac, Бордо, Франция)

Едно от бижутата на Бордо, Шато Мутон-Ротшилд получи статут на „първи растеж“ през 1973 г. Дегустацията тук не е просто дегустация – това е събитие. Обиколката започва с кратък филм за историята на имението и продължава с разходка из елегантно проектирана, модерна зала за дегустация и отлежаване на вино в бъчви, Grand Chai (Great Barrel Hall – проектирана от архитект Charles Siclis) Имението има частен музей с внимателно курирани винарски артефакти. Разходка завършва с дегустация на няколко от техните световноизвестни вина.

Емблематичната винарна Opus One

Opus One (Oakville, Napa Valley, Usa)

Барон Филип де Ротшилд и Робърт Мондави основават тази винарна през 1980 г. която обединява старите и новите световни стилове в хармоничен Magnum Opus. Емблематичната винарна, проектирана от Скот Джонсън, има красиви скулптурни арки, зали от класически мебели във френски стил, смесени с по-съвременни елементи, и зашеметяваща полукръгла стая,  да не говорим за прекрасната гледка към лозята от терасата. Самата зала за дегустация е доста интимна, но има напълно подходяща атмосфера за наслада на чаша от техните ултра-премиум вина.

Франко-Еспанола

Винарна Franco-Espanolas (Риоха, Испания)

Основана през 1890 г., Bodegas Franco-Espanolas е една от най-големите винарни в Риоха и има близо 125-годишна история зад гърба си – включително посещение на Ърнест Хемингуей през 50-те години. За разлика от двете съвременни винарни, които споменахме по-горе, голяма част от Bodegas Franco-Espanolas е „стара школа“, с каменни стени, прашни изби и остарели резервоари.

Дегустационна зала в Dornier Wines

Винарна Dornier (Стеленбош, Южна Африка)

Тази винарна се намира не само в основата на много живописна планина, но и самата сграда е скулптура от тухли и светлоотразителни материали, в която се помещават производствените мощности и дегустационната зала на винарната. Имението разполага със собствен ресторант. Домът на Дорние, частна вила, също е в този имот, който се предлага за резервация до 12 гости.

Изглед към морето от Mudbrick Vineyard & Restaurant

Mudbrick Vineyard & Restaurant (остров Waiheke, Нова Зеландия)
Този имот, разположен на остров Waiheke, предлага гледка към океана от терасата им, която е отворена за посещения на открито през летните месеци. С внимателно озеленени градини, Mudbrick е дестинация за събития, изящни трапезарии и дори предлага две къщи под наем.

The Acino at Ceretto

Винарна Керето – Монсордо Бернардина (Алба, Италия)

Тази малка италианска винарна е доста млада, построена е през 1987 г. и служи като основно имение за четирите различни винарски изби на семейството. Не трябва да пропускате: Acino – голям балон, направен от най-съвременния EFTE, мек и гъвкав материал, (като ципата на грозде), поставен върху платформа с изглед към лозята. Тази платформа се използва за дегустация на виното им и е част от винената обиколка на избата.

Bodegas O Fournier гледка към Андите

Bodegas O Fournier (долината Уко, Мендоса, Аржентина)

Една екскурзия до Мендоса трябва да бъде в списъка на любителите на виното, а обиколката ви не би била пълна без спирка в Bodega O Fournier. Архитектурата на избата е напълно модерна и футуристична, но поставена на драматичен и древен фон на планинската верига на Андите. Обиколката включва посещение на тяхната театрално осветена винарска изба, разположена на 33 фута под земята. На място е и ресторантът на имота Urbano, който сервира сезонно меню, приготвено с местни съставки, някои от които идват от собствените овощни градини на имението.

Източник: Линк

5.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии