Jarava Winery

5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат

5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат

Обичате ли вино? Мислим си, че рядко ще получим отрицателен отговор на този въпрос. Сигурно си имате своите предпочитания какво вино да пийвате насаме, докато релаксирате, докато се забавлявате с приятелки или пък сте на среща с нова тръпка. А какво, ако новата ви тръпка, прилича на виното, което обичате? Споделяме пет вида вино и мъжете, които то представя.

1. Шардоне

Вкус: маслено, гладко и пълноценно.

Подобно на повечето алкохолни напитки, за които е допустимо да започнете да пиете през следобедните часове, ще срещнете и мъжа с вкус на шардоне през светлите часове. Но това го прави по-опасен. Двамата може да си прекарате много приятно времето заедно. И е много вероятно да стигнете до заключението, че между вас има отлична връзка. Той идва в много атрактивна „опаковка“ с неговия пуловер, впити джинси, загоряла кожа и бяла като сняг усмивка. Да бъдете с него ви кара да се чувствате топло, отпуснато и усмихнато, много преди да е започнало свободното ви време. Като бутилка шардоне(защото първата чаша изчезва много бързо), ще се насладите на този очарователен мъж на неочаквано място като семейна сбирка, събитие по повод на важна кауза или нещо подобно. Но като всяко добро шардоне, този мъж ще ви нанесе неочакван удар, когато защитата ви е свалена. Изведнъж ще каже нещо, което ще ви шокира, или пък ще започне да целува братовчедка ви.

2. Пино Ноар

Вкус: хипстър, от Орегон, леко, подхожда на храни, на които им липсва основна, изявена съставка.

Това кльощаво момче с фланелка и шапка, с дупки в обувките, е типът, който всяка жена си мисли, че харесва. В реалността обаче много малко хора наистина харесват пино ноар.

В чаша, пино ноар е много непоследователно. Някои вина са гладки и сухи, докато други са малко по-остри. А трети пък може да имат малко по-силен плодов вкус. Пино ноар е виното, което пиете, когато не сте избрали какво друго да си купите.

То прилича на момчето, с което се срещахте в ранните си 20, когато преживявахте своята странна, студенстка фаза. И искахте да излизате с някого, когото родителите ви няма да харесат.

Най-забележимата характеристика на пино ноар мъжа е колко незапомнящ се е той. Няма достатъчно „алкохол“ в него, за да се почувствате достатъчно добре. Да пиете пино ноар е като да се срещате с някого, само за да имате връзка. Преминавате през процеса на пиене, но не получавате никакво значимо изживяване от него. И ще се чувствате леко уморени и малко позакръглени от допълнителните калории.

3. Мерло

Вкус: пикантно, сухо и върви добре с храна, в противен случай може да се напиете, да вземете лоши решения и да си изгубите обувките.

Мерло е лошото момче на вината. Подобно на истинското вино, мерло мъжа може да бъде много различен в зависимост от това, къде е роден. Но всички те имат едно общо нещо – изглеждат добре. Всъщност изглеждат толкова добре, че дори не осъзнавате какъв махмурлук ви очаква.

Мерло мъжът играе ролята на добър приятел, сладък мъж и някой, който си мислите, че може да харесате за дълго. Той е висок, мирише добре и винаги носи риза. Ще се чувствате много секси с него. Но ще го виждате само през нощта и ще ви е трудно да разберете какво се случва с него, защото той винаги ви се изплъзва през пръстите. Той е толкова потаен за това къде е бил и какво е правил, че провокира непрестанен интерес.

Но ще започнете да усещате тежест в отношенията ви. Мерлото може да бъде толкова сухо и остро, че да се почувствате като ударени още след първата глътка. Всичко друго изглежда добре, усеща се добре и има наистина хубав вкус, докато пиете първата чаша. Но на втората чаша осъзнавате, че вече сте твърде пияни. Наистина имате нужда да се хапнете крекер или нещо друго.

Като лошите момчета, мерло започва фантастично, секси и вкусно. Но винаги те захапват, ако не пиете бавно или не си вземете достатъчно храна. Ако сте си приготвили бутилка, няма начин да не се събудите с ужасен махмурлук. Съвет: насладете се на този прекрасен вкус(мъж) само за една чаша.

4. Червено трапезно вино

Вкус: средно плътен, по-сладък, подхожда на всяка ситуация, но е по-евтин заместител, който ще ви накара да се чувствате ужасно на сутринта.

В реалния живот това вино може да бъде всичко. То е бленда от каквото е останало, след като добрите сортове са превърнати в хубаво вино.

Непостоянно е на вкус, може да варира като качество и цена(никога не сте сигурни какво си купувате) и винаги ви кара да се чувствате зле след втората чаша.

Ако един мъж е червено трапезно вино, той би бил този приятел, който имате още от училище и който продължава да чака да осъзнаете, че е единственият мъж за вас, за да предприеме нещо. Той е този, на когото се доверявате и харесвате, но никога не ви е привличал. Подобно на червеното трапезно, той се промъква до вас, докато инцидентно се напиете и преспите с него. Изглеждало е като добра идея снощи – двамата се гъделичкахте и смяхте много заради всичката тази захар. И се чувствахте щастливи.

Но сладостта може да е лоша, когато се събудите с кофти махмурлик и ужасяващото съжаление, което идва след като сте правили секс с човека, който определено трябва да остане в зоната на приятелството. Съвет: дайте виното(и мъжа) като подарък на някого, когото не харесвате кой знае колко.

5. Каберне Совиньон

Вкус: класно, вкусно, плътно, сложно, интересно, нежно и разнообразно.

Каберне совиньон е винаги хубаво. Няма значение откъде е, колко е скъпо или каква марка е, това е виното, което всеки харесва. Занесете го на партито и ще ви посрещнат радушно. Пийте го на дивана по пижама и с пица и пак ще се почувствате задоволени и приятно развеселени. Вземете една бутилка за вечеря и докато го пиете, се насладете на фините намеци за пикантност, сложни вкусови слоеве и поразително добър вкус на горски плодове.

Да пиете каберне совиньон е като да излизате с мъж, който носи кашмирени пуловери и добре подчертаващи дънки. Ако това вино беше мъж, той би бил този мъж, който ви води у дома, за да ви запознае с родителите си без грам притеснение. Може да си отдъхнете, знаейки, че той винаги пристига в атрактивна „опаковка“ с намек за креативност във външния му вид.

Той е мъжът на дивана до вас, който унищожава пицата, докато гледа „Шаферки“ заедно с вас, въпреки че предпочита да гледа Шампионска лига. Той е виното, което може да представите на ужасно придирчивите си приятелки. След малко време с него, те ще гледат с премрежени погледи и ще ви намигат, за да ви покажат колко мега готин е той.

Той е всяка ситуация. „винаги добро, няма значение какво“ тип вино, той е типът мъж, който всяка от нас се надява да намери. Веднъж намерите ли перфектната бутилка на идеалната цена, ще продължавате да го купувате до живот. Толкова е добро.

Източник: beu.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ