Jarava Winery

5 магазинa за вино които ще ви изумят

5 магазинa за вино които ще ви изумят

Когато пътуваме винаги сме нащрек за красиви неща: красиви сгради, красиви мостове, красиви паркове . С тази концепция за красота и удоволствие, ви представям няколко винарски магазина по целия свят които естетически са на друго ниво, и не са само магазини за вино, където можете да си купите бутилка или две. Някои от най-добрите магазини за вино в света са потапяне в културни преживявания, пълни с история и архитектура.

5. Albert Reichmuth Wine Store – Цюрих, Швейцария
Говорим за ефективно използване на пространството и продукта : този магазин за вино е базиран в Цюрих и проектиран от швейцарските архитекти ООС, построен от винени каси, използвани за транспортиране на бутилките. Повече от 1500 от тези каси са монтирани в магазина, и се използват за витрини, съхранение и стелажи. Като цяло, те служат за платформа на около 570 вина, книги, места за сядане, маси и шкафове.

4. BvS Wine Traders – Букурещ, Румъния
Намира се в центъра на Букурещ. BvS опитва да наподоби магазина на библиотека, където вината се представят като книги. Освен че е магазин от бетон и дърво той е проектиран от Beros & Абдул Architects да служи като място за дегустация на вино и събития. Със своите прости естетически и високи тавани с открити греди, тук виното е главният герой. Има една дълга, дървена маса, а-много прилича на библиотека където посетителите могат да се радват на предложените артикули.

3. Lavinia – Париж, Франция
Тази драматична модерна обстановка е проектирана от известния испански архитект Антонио де ла Пеня и е само един от Lavinia магазините, но може да бъде един от най-добрите. Бутилките се презентират артистично и са държани предимно хоризонтално в специално проектирани ниши така ,че техните тапи да останат мокри. На 16 000 квадратни фута, пространството има повече от 2000 различни вина от цял свят, както и винен бар и ресторант. Цените за бутилка вино варират от € 10. до € 36,000.

2. Mistral – Сао Пауло, Бразилия
Въпреки, че повечето от техните продажби се извършват онлайн, вино дистрибутор Mistral искаше магазин, в който техните клиенти ще приемат света на виното по нов начин. В резултат на което от студио Arthur Casas, проектираха пространство от 100 кв.м, което е достатъчно за магазина, състоящ се от мазе, килер, интерактивна галерия, читалня, и дегустация на вино. Пространството е отлична смесица от старо и ново предназначено да показва месечна селекция от вина (с датчици отдолу на всяка бутилка, за да разчитат по лесно съдържанието )и това е един от най-ярките примери за функционалността на магазина.

1. Hedonism Wines – Лондон, UK
Hedonism Wines е красив магазин със огромно пространство, което побира 5500 вина 2000 и спиртни напитки .Плод е на въображението на руския бизнесмен Евгений Chichvarkin, който е успял да направи пространството еклектичено, както и рафинирано. При влизането си в магазина, купувачите са посрещнати от огромен полилей, който е образуван от 240 индивидуални чаши за вино. За фон звучи музиката на Joy Division, Janis Joplin.

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ