Jarava Winery
Lozenitsa Estate

4 признака, че сме алергични към вино

4 признака, че сме алергични към вино

След дълъг работен ден, едно от големите ни удоволствия е да си сипем чаша ароматно вино и да релаксираме в домашния уют. Да, но някои от нас, без дори да подозират, имат непоносимост към опияняващото питие.

Алергичните реакции от виното са често провокирани от сулфити, хистамина, или други вещества в него, които влияят отрицателно на организма. В интерес на истината, червеното вино съдържа по-високи нива на изброените вредители, отколкото бялото.

Симптомите са почти недоловими, но е добре да знаем за тях, така че да си спестим здравословни ядове.

Хрипове, затруднено дишане и/или кашлица 

Колкото и незначителна да изглежда една кашлица, ако пристъпите на задух и кашляне продължават и след като сте си легнали, това означава, че бързо трябва да проверите дали сте алергични към виното.

Главоболие 

То е естествена реакция на организма, особено след повече от една чаша, но в случай, че напрежението в главата се прояви едва при първите глътки, може да бъдете сигурност, че това е знак за непоносимост… не към дадения сорт вино или реколта, а към самия алкохол.

Демо-реакция 

Кожата, която е основен орган на човешкото тяло е ключов показател, когато организмът ни страда. Ако след чаша вино забележите появата на зачервявания по лицето и/или тялото, може да бъдете сигурни, че тази реакция е свързана с алкохола, който сте консумирала.

И не на последно място, сред основните фактори за алергични реакции е този, че сме жени. Според специалистите, дамите са по-податливи от мъжете към развитието на подобни здравословни проблеми.

ladyzone.bg

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ