Jarava Winery

3 – те най-скъпите вина !

3 – те най-скъпите вина !

Ако търсите къде да похарчите малко пари, не се колебайте купете някое от тези три вина. 

1. Goût de Diamants – $1.8 милиона

Когато става въпрос за луксозни стоки, това шампанско се класира във всяко едно отношение. Самата бутилка е звездата на шоуто, с участието на истински диамант в дизайна. Ако проектът ви изглежда познат, то така и трябва да бъде. Неговия създател, Alexander Amosu, черпи вдъхновение от логото на Superman. Ръчно изработения Goût de Diamants е направено от 18 каратово бяло злато, като в центъра е поставен 19 каратов диамант. Името на шампанското е гравирано на плочка от масивно злато, разбира се !

Bottle Of Thomas Jeffersons Chateau Lafitte (Sic) 1787.

2. Château Lafite, 1787 – $156,450

Да, това вино е на възраст над двеста двадесет и пет години. И всеки ценител би бил щастлив да го опита. За това то е толкова специално ! Томас Джеферсън е казал, че е бил първият собственик на тази бутилка, но това твърдение е било оспорвано. По време на престоя си като посланик във Франция, той прекарва свободното си време в намиране на вина за голямата си колекция.

3. Inglenook Cabernet Sauvignon Napa Valley, 1941 – $24,675

Името на най-скъпото американско вино продавано някога, принадлежи на това каберне. Inglenook израстна под ръководството на Джон Даниел младши и винопроизводителя George Deuer. Мнозина биха казали, че някои от най-добрите бъчви каберне на планетата са от Напа Вали. Въпреки това, след разпродажба на лозята, Inglenook се превърна в синоним на евтино вино, и никога не възвръща престижа си от 1933 до 1964 г. Днес, Inglenook е известена като Rubicon Estate Winery и е притежавана от Франсис Форд Копола, който работи усилено, за да се върне лозята към предишната им слава.

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ