Jarava Winery

3 причини да охладите червените вина през лятото и след това…..

3 причини да охладите червените вина през лятото и след това…..

Ако сте в България това лято и пиете червено вино, по-вероятно е то да бъде топло. Защо? Защото сме свикнали да го пием на стайна температура. Но всяко следващо лято освен по-дъждовно става и все по-горещо – каква тогава е стайната ни температура?
Може би е време да направите повече място за червените вина в хладилника:

Ето ви три причини:
1. Пиещите червено вино харчат повече
Като професионалисти знаете, че навиците на консуматорите се променят когато се променя и времето. През лятото всички търсят нещо студено и освежаващо – все неща, които нямат много общо с червеното вино. Нещо повече – изследванията показват, че пиещите червено вино остават по-дълго и харчат повече в ресторантите. А охладеното червено вино е чудесен начин да разнообразите вашите предложения и да поглезите част от вашите клиенти.

2. Пиещите червено вино не преминават към розе
Според различни изследвания, 50% от пиещите червено вино избягват бялото и розето и пият само червено. Има и тенденция, точно тези клиенти да изберат различна от виното напитка, когато температурите се покачват. Предложете на клиентите си нещо, което те познават и харесват, но поднесено по още по-приятен начин, и вижте резултатите.

3. Тапас и брускети са БУМ навсякъде
Две чаши червено вино и средиземноморски брускети са класическо дегустационно меню. Манията по малки порции и ястия тип тапас не показва признаци на затишие. Подчертаните киселини, плодови аромати и вкусове на охладеното червено вино са чудесен комплимент към тези чаровни комбинации от меса и сирена, хляб с мариновани или пресни зеленчуци.

Когато избирате кои точно червени вина да охлаждате е важно да не са прекалено танинови и да имат подчертан, свеж плодов аромат и вкус. Леките италиански или испански вина са перфектни за това.
Дайте на Primtivo di Manduria или Vinea Crianza 30 минути в хладилник за бърз старт на вашето лятно предложение с червени вина.

Източник: Bibendum

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ