Jarava Winery

12-то издание на Фестивала на виното в Бургас

12-то издание на Фестивала на виното в Бургас

Събитието ще се проведе от 19 до 21 юли

в Международния конгресен център на Морска гара – Бургас

От 19 до 21 юли Бургас става столица на виното в България, благодарение на 12-ото издание на Wine and Spirits Fest Burgas. Фестивалът на виното обединява над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки.

Тази година събитието е с нова локация, а именно ICCB – Международен конгресен център Бургас, зала Черноморие, на Морската гара в града. Фестивалът се провежда в рамките на 3 дни от 16:00 до 22:00 часа, за да отговори на летния график на своите посетители от Бургас и курортите по българското Черноморие.

Wine and Spirits Fest Burgas 2024 ще се проведе под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV), която тази година отбелязва своя 100-годишен юбилей. Партньори на събитието са още Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ), Националната лозарско-винарска камара (НЛВК), Съюзът на енолозите в България, Община Бургас и кметът на града г-н Димитър Николов.

„Фестивалът на виното е едно от най-очакваните винени летни събития – споделя Ивайло Жеглов, управител на Expo Team ООД и организатор на изложението. – Той представлява важна платформа за промотиране на местните вина и винарски изби, както и за насърчаване на културата на виното.“

Всяка година Wine and Spirits Fest Burgas представя ексклузивно бутикови винарни от цял свят, които показват изключителни селекции вина. На 16 и 17 юли международно дегустационно жури ще проведе конкурс и ще оцени всички участници, като селектира най-добрите от тях в 4 категории. Награждаването на победителите от конкурса ще се състои на 19 юли по време на фестивала и в присъствието на специални гости.

Стотици ценители на качествените вина, чистите спиртни напитки и освежаващите коктейли с нестандартен привкус посещават изложението всяка година. Сред тях са и много представители на търговски вериги, гурме магазини, хотелиерския бизнес, които обновяват активно своите винени листи и договорят най-добрите условия за партньорство и доставки.

За Фестивала:
Фестивалът на виното Wine and Spirits Fest Burgas се провежда за 12-а поредна година в Бургас. Той събира на едно място бутикови винопроизводители, чиито изключителни селекции и висококачествена продукция впечатляват потребители от цял свят.

Уебсайт: https://winefest.bg/

Facebook: https://www.facebook.com/wine.spirits.fest.burgas

Instagram: https://www.instagram.com/winespiritsfestburgas

TikTok: @wineandspirits_burgas

 

За записване за участие, моля, свържете се с Expo Team на: е[email protected]

За да закупите еднодневен или тридневен билет, моля, заповядайте тук:

https://bilet.bg/bg/cart/wine-and-spirits-fest-burgas-2024-5128-5128

За допълнителна информация и акредитация на медии, моля, свържете се с:

Expo Team: е[email protected] или +359888330586

M3 Communications Group, Inc.: [email protected] или +359888187010

5.0/5.0 Article rating
4 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии