Jarava Winery

10 най-добри марки бира, които си заслужава да опитате

10 най-добри марки бира, които си заслужава да опитате

Това е една от най-консумираните напитки в света.

Ако търсите нова бира която да опитате, или просто сте по-приключенски настроени- това са едни от най-добрите марки бири, които трябва да опитате през 2020 г.

Независимо дали харесвате традиционните ечемични или зърнени култури или търсите модерен аромат от хмел, винаги може да опитате нещо различно.

Благодарение на рязкото увеличение на производителите на занаятчийски бири и многото на брой изскачащи дестилерии, е чудесно да започнете да опитвате аромати от цялото земно кълбо, за да намерите идеалната бира.

Ние събрахме десет от най-добрите марки бира, които трябва да опитате тази година, включително такива, които можете да купите от някои по специализирани магазини, също така и онлайн.

1. Brew Dog Punk IPA Scotland

Търсите вкус с нови екзотични аромати?

Brew Dog използва перфектна смес от новозеландски хмел и тропически плодове – което води до освежаващо и контрастиращо горчиво питие. Лекият вкус е подходящ за вегани и е добра комбинация с месни ястия.

2. Brooklyn Vienna Lager

Използвайки широко известната британска техника „сухо прескачане“ и произвеждане на бира във виенски стил в един от най-големите пивоварни центрове в щатите, тази трансатлантическа напитка, е тази която ще трябва да опитате поне веднъж.

Кехлибарената тонизираща напитка е с флорален нос и горчива карамелена палитра.

3. Blue Moon American Craft Wheat Beer x 12

Въпреки, че занаятчийските бирени аромати може да се харесват на много хора, традиционните вкусове все още имат своите фенове.

Тази белгийска бира е от нефилтрирана пшенична смес, включваща традиционните подправки и цитрусови плодове. Финалът е лек, но запомнящ.

4. Brewdog Dead Pony Club

Друг вариант за интересна бира е от широката гамата на Brew Dog.

Описана като „подскачана до прага на безумието“, тази бира е със среден цитрусов вкус и аромат, но е много добре балансирана.

5. Tiny Rebel Cwtch Wales

Този уелски вариант е с комбиниран малтов и цитрусов финал, кремообразен, но освежаващ.

6. Asahi Super Dry

Асахи е име което съществува от десетилетия. Тази бира е номер едно в Япония, продава се и във Великобритания и се приготвя по автентична японска рецепта.

Сухият и остър вкус може да не се понрави на всеки – но добре се съчетава с традиционна храна.

7. Beavertown Neck Oil Session IPA

Този IPA е чудесен вариант за леко питие, благодарение на богатството на американския хмел, тази бира има плодов вкус с прекрасен флорален нос.

8. Camden Hells Lager x 24

Ако търсите добра бира, тази е топ претендент. Тя оказва силно влияние в столицата на бирата Германия.  Направена в комбинация от два любими немски стила – Helles и Pilsner. Истинския любител на бирата би предпочел този изискан вкус.

9. St Austell Proper Job Ale

St Austell е част от предстоящия скок на IPA. Комбинирането на деликатна смес от малцов ечемик, цитрусови плодове и пикантни аромати, води до силен и елегантен вкус и много приятен златист цвят.

10. Jack Brand Mosaic Pale Ale Bottles x 12

Светлата бира на Джак Бранд е наистина чудесно питие. Тази плодова и леко горчива бира е идеална освежаваща напитка през лятото или в съчетаване с храна.

Източник: Link

4.4/5.0 Article rating
8 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии