Jarava Winery

Четвърти винен фестивал в Сакар

Четвърти винен фестивал в Сакар

Предстои четвъртия и последен за 2022 г. винен фестивал в Сакар. С него винарите от района се готвят да затвърдят успеха на първите три събития и с помощта на верни и нови приятели да покажат, че виненият туризъм има своето очарование в различните сезона на годината. След “Пролет сред лозята” в изба Коларово, “Лято над нещата” в Заара Естейт и  “Есен на звездата” в Малката Звезда е време за отпразнуваме зимата в Сакар.

Четвърти винен фестивал в Сакар Четвърти винен фестивал в Сакар

“Зима сред вината – Приказни истории от Сакар” ще се състои във Винарна Росалеа (гр. Харманли) на 03.12.22 (събота) от 11:00.

Както и името подсказва, ще сме близо до съдовете пълни с вино и ще опитваме цялата палитра от стилове – от току-що готовите млади вина до отлежали резерви и лимитирани серии. Ще дегустираме и младото вино, чиито процеси на производство бяха стартирани от гостите на есенното издание на фестивалите “Южен Сакар 4х4”.

Сред украса от пълни с вино бутилки и сред празничен звън на чаши ще се потопим с вкус и аромат в коледно настроение с приказните историите на Сакар.

На двора на винарната ще ни очакват вкусни преживявания. Ще можете да се включите в приготвянето на типични сезонни ястия, докато отпивате от сакарските вина.

Четвърти винен фестивал в Сакар Четвърти винен фестивал в Сакар
 Четвърти винен фестивал в Сакар

От малкия базар с ръчно изработени продукти ще можете да изберете своя регионален завършек на пъстра подаръчна кошница от Сакар.

Запазена марка за фестивалите в Сакар станаха тематичните винени игри, които ни приканват да опознаваме тероара на региона, но и да “изпитваме” своите собствени познания. На зимния фест Асен Цеков от VinoOrenda ще ни предизвика със сляпа дегустация на млади вина от типични за региона винени сортове грозде, надграждайки играта с любопитна информация за тях.

Четвърти винен фестивал в Сакар Четвърти винен фестивал в Сакар

ЦЕНА на събитието: 70 лв. на човек

Срещу билета на входа ще получите талони, които включват:

  • Дегустация на вина от 8 винарски изби от Сакар: Росалеа, Винарна Братанов, Вила Басареа, Заара Естейт, Иво Върбанов, Изба Коларово, Малката Звезда, Тера Тангра и Винарна Бисанте.
  • Традиционни ястия, приготвени на място;
  • Участие в тематичните игри;
  • Подарък изненада

БИЛЕТИ

Билети може да закупите на предстоящото събитие в Пловдив Дефиле на младото вино в Пловдив -25-27.11.22, на щандовете на винарските изби от Сакар.

Телефон за резервации на билети и повече информация:

+359 888776605 – Заара Естейт

+359888566438 – Таня Аврамова

+359887714586 – Румяна Братанова

Локация: Винарска изба Росалеа, ул. Кольо Фичето 4A, 6450 Харманли

Повече подробности може да следите в събитието във Фейсбук и на страницата Wines of Sakar.

 

5.0/5.0 Article rating
2 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии