Часовник за декантиране на вино

Часовник за декантиране на вино

Датска компания стартира проекта Décantheure, часовник, който ще позволи на потребителите да следят времето което е необходимо за декантиране на вина от различни сортове грозде.

Името Décantheure е комбинация от френските думи décanteur (декантер) и heure (час).

Описанието гласи: „Декантирането на вино може да ви постави в трудна ситуация – има много различни вина от различни сортове грозде, а декантирането отнема различно време. Има риск да съсипем добра бутилка вино. “

На циферблата на часовника са посочени 30 популярни сорта грозде, които са групирани според това колко време трябва да се декантира преди консимация виното.

Например, Gruner Veltliner, Pinot Gris и Fiano се препоръчват да се декантират в рамките на 5 минути, докато Syrah, Aglianico и Nebbiolo изискват 3 часа и 55 минути.

Предната част на часовника е направена от сапфирен кристал, а задната част е от зелено стъкло. Кожената каишка се предлага в три различни размера и цвята.

Décantheure - The Wine Watch

Всеки часовник е гравиран с година на производство и уникален сериен номер. Произвеждат се в партньорство с производители в Германия (каишки), Япония (механизъм) и Китай (други части и монтаж).

В момента има три оферти за този часовник на Kickstarter, вариращи от 148 до 175 евро.

Décantheure - The Wine Watch

Страница на проекта –  https://www.kickstarter.com/projects/decantheure/decantheure-the-wine-watch
Източник: wine-mag.ru

 

Подобни статии