Jarava Winery

Часовник за декантиране на вино

Часовник за декантиране на вино

Датска компания стартира проекта Décantheure, часовник, който ще позволи на потребителите да следят времето което е необходимо за декантиране на вина от различни сортове грозде.

Името Décantheure е комбинация от френските думи décanteur (декантер) и heure (час).

Описанието гласи: „Декантирането на вино може да ви постави в трудна ситуация – има много различни вина от различни сортове грозде, а декантирането отнема различно време. Има риск да съсипем добра бутилка вино. “

На циферблата на часовника са посочени 30 популярни сорта грозде, които са групирани според това колко време трябва да се декантира преди консимация виното.

Например, Gruner Veltliner, Pinot Gris и Fiano се препоръчват да се декантират в рамките на 5 минути, докато Syrah, Aglianico и Nebbiolo изискват 3 часа и 55 минути.

Предната част на часовника е направена от сапфирен кристал, а задната част е от зелено стъкло. Кожената каишка се предлага в три различни размера и цвята.

Décantheure - The Wine Watch

Всеки часовник е гравиран с година на производство и уникален сериен номер. Произвеждат се в партньорство с производители в Германия (каишки), Япония (механизъм) и Китай (други части и монтаж).

В момента има три оферти за този часовник на Kickstarter, вариращи от 148 до 175 евро.

Décantheure - The Wine Watch

Страница на проекта –  https://www.kickstarter.com/projects/decantheure/decantheure-the-wine-watch
Източник: wine-mag.ru

 

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии