Храни, които ще направят чашата с вино по-добра

Храни, които ще направят чашата с вино по-добра
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (50%)
  • 😏 Интересно (50%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Зимата означава дълги нощи, през които седиш с най-близките си и приятели в уюта на вашия топъл дом. Как да се насладите по-добре на това, отколкото с чаша вино и добра храна? Ето и няколко предложения…

Сирене

1. Сирене
Класическа комбинация. Комбинирането на вино и сирене прави вкуса и на двете по-пълен. Въпреки че, специалистите по сирене и вино препоръчват да се съчетаят определени вина и видове сирене, зависи от вас кои текстури и аромати предпочитате най-добре.

Тъмен шоколад

2. Тъмен шоколад
Да, това е вярно! Тъмният шоколад предлага ползи за здравето (когато се яде в не твърде големи порции). Трябва да се спомене, че когато става дума за ползите за здравето, колкото по-горчиво, толкова по-добре. Причината за това е, че съставът на тъмния шоколад, който помага за понижаването на кръвното налягане и холестерола, също дава на шоколада горчив вкус. И тук, особено червеното, виното помага. Когато взимате малки хапки от тъмен шоколад, горчивината се компенсира от танините в червеното вино, давайки му пълен и плодов вкус.

Хумус

3. Хумус
Кремообразният и пълен вкус на хумуса върви добре с виното. Докато обикновеният хумус може да се комбинира най-добре с червено вино, ароматизираният с чесън хумус се съчетава със сухо или сладко бяло вино.

Ядки

4. Ядки
Бадеми, ядки от кашу, шам фъстък, орехи … Пълни с влакна, важни хранителни вещества и перфектна компания на виното. Не печено и без сол, моля. Яжте кашу и шам фъстъци със сладко вино, орехите са по-добри с червено вино. И опитайте шампанско с бадеми. Ще бъдете изненадани!

Маслини

5. Маслини
Има причина, поради която маслиновите дървета често се развиват близо до лозя. Маслини и грозде-добра комбинация. Но бъдете внимателни, това не означава автоматично, че всички вина се справят добре с всички видове маслини. Вземете силно бяло вино, когато ядете зелени зрели маслини и опитайте светло червено вино с черни маслини.

Подобни статии