Jarava Winery

Храни, които ще направят чашата с вино по-добра

Храни, които ще направят чашата с вино по-добра

Зимата означава дълги нощи, през които седиш с най-близките си и приятели в уюта на вашия топъл дом. Как да се насладите по-добре на това, отколкото с чаша вино и добра храна? Ето и няколко предложения…

Сирене

1. Сирене
Класическа комбинация. Комбинирането на вино и сирене прави вкуса и на двете по-пълен. Въпреки че, специалистите по сирене и вино препоръчват да се съчетаят определени вина и видове сирене, зависи от вас кои текстури и аромати предпочитате най-добре.

Тъмен шоколад

2. Тъмен шоколад
Да, това е вярно! Тъмният шоколад предлага ползи за здравето (когато се яде в не твърде големи порции). Трябва да се спомене, че когато става дума за ползите за здравето, колкото по-горчиво, толкова по-добре. Причината за това е, че съставът на тъмния шоколад, който помага за понижаването на кръвното налягане и холестерола, също дава на шоколада горчив вкус. И тук, особено червеното, виното помага. Когато взимате малки хапки от тъмен шоколад, горчивината се компенсира от танините в червеното вино, давайки му пълен и плодов вкус.

Хумус

3. Хумус
Кремообразният и пълен вкус на хумуса върви добре с виното. Докато обикновеният хумус може да се комбинира най-добре с червено вино, ароматизираният с чесън хумус се съчетава със сухо или сладко бяло вино.

Ядки

4. Ядки
Бадеми, ядки от кашу, шам фъстък, орехи … Пълни с влакна, важни хранителни вещества и перфектна компания на виното. Не печено и без сол, моля. Яжте кашу и шам фъстъци със сладко вино, орехите са по-добри с червено вино. И опитайте шампанско с бадеми. Ще бъдете изненадани!

Маслини

5. Маслини
Има причина, поради която маслиновите дървета често се развиват близо до лозя. Маслини и грозде-добра комбинация. Но бъдете внимателни, това не означава автоматично, че всички вина се справят добре с всички видове маслини. Вземете силно бяло вино, когато ядете зелени зрели маслини и опитайте светло червено вино с черни маслини.

5.0/5.0 Article rating
6 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии