Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания

Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания

Хиляди души се сражаваха с пластмасови пистолети или се заливаха с цели кофи в традиционната „битка на виното” в малката северна испанска община Харо във винарската област Ла Риоха, предаде АФП.

Защитени със слънчеви или плувни очила и пиейки жадно стичащата се по лицата им ценна течност, участниците „воюваха” сред лозята и под зеления листак на хълмистия пейзаж около община Харо.

„За тази некървава битка са подходящи всякакви оръжия за изстрелване или заливане с хиляди литри вино, които превръщат околните скали във впечатляващо зрелище”, пише в сайта на кметството на Харо.

Битката на виното в Харо е обявена за туристически празник. Тя се води от поне един век на 29 юни всяка година в деня на Свети Петър в тази зеленееща се провинция на световно известната с виното си испанска област, допълва БТА.

Преди битката участниците се качват до отшелническа обител от 5 в., където се отслужва литургия. След това започва „мирната борба”, по време на която, по думите на кметството, „участниците, ако успеят да разберат кой от кой лагер е, се замерват непрестанно с вино”.

Източник: Link

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. СУПЕР
  2. МН. ДОБРО
  3. ДОБРО
  4. СТАВА
  5. ЛОШ