Jarava Winery

Хайде на училище…по бира!

Хайде на училище…по бира!

Събитието, с което стартира сезона на станалите вече традиционни дегустации в пространството през магазин Vintage Club в търговския център на кулите Софарма (срещу КАТ София) е не друго, а Биреното училище на DiVino!
Защо бирено училище? Защото образованието и по-задълбоченото познание във всяка област предполагат по-отговорни и осъзнати консуматори, които накратко наричаме ценители. А мисията на DiVino е да създава култура и кръгове от ценители. В тази връзка разширяващият се пазар на крафт бира у нас също има нужда от определено ниво на познание.
Какво ще научите на биреното училище? Ще ви се предостави възможност да опитате основополагащите стилове в съвременното крафт пивоварство. Те ще бъдат представени от двама български производители и двама вносители. Това са лагер бирите, вайцен бирите, английските ейлове и белгийските ламбик, стронг ейл и бланш бири. Всеки от стиловете освен това ще бъде обяснен и с теоритична част – кратка лекция от по 20 минути.

КОГА?
28 септември 2017 (четвъртък) между 16:00 и 20:00 часа.

КЪДЕ?
Софарма Бизнес Тауърс търговски център, етаж 2, пространството пред магазин Vintage Club.
София, бул. Лъчезар Станчев 5 (кулите срещу КАТ София).

КАК?
Форматът отново е дегустация с вход, като срещу входа си всеки посетител ще получи десет талона за дегустация, с които ще може да опитва от всички представени бири. 50 мл от всяка бира могат да струват 1 или 2 талона (1 талон = 1 лев). Входът е 10 лв. при предварителна продажба от Vintageclub.bg и 12 лв. на място. Можете да закупите неограничен брой допълнителни талони.

Лекционна програма на училището:
17:30 – 17:50 Представяне на стила Lager и микропивоварна Veritas. Лектор: Юрий Сидоренко, Veritas
18:00 – 18:20 Представяне на стила Weizen и миркопивоварна Jagerhof. Лектор: Стефан Джурков, Jagerhof
18:30 – 18:50 Представяне на стиловете Lambic, Blanche и Belgium Strong Ale от магазин 1001beers. Лектор: Михаил Григоров, BiraBar.

5.0/5.0 Article rating
1 Review
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ