Френските производители на шампанско не са притеснени от Брекзит

Френските производители на шампанско не са притеснени от Брекзит
👍 Допада ли ви тази публикация?
  • 😊 Страхотно (0%)
  • 😏 Интересно (0%)
  • 🤓 Полезно (0%)
  • 😏 Става (0%)
  • 😕 Скучно.. (0%)

Близо 3-вековната „любовна афера“ на британците с френското шампанско няма да приключи с Брекзит и тапите на бутилките с пенливо вино ще продължават да гърмят на Острова. Това твърдят френски производители, който бяха категорични – не се притесняват, че евентуален развод между Лондон и Брюксел без сделка ще навреди на бизнеса им и на износа на шампанско през Ламанша.

Пиер Еманюел Тетанже, управител на винарска изба:
„Не мислим че друго – освен курса на британската лира, ще окаже влияние върху шампанското. То е традиционно питие, което присъства на всеки празник. А и британците го обожават“.

Според запознати френските производители на шампанско са внесли достатъчно от пенливото вино във Великобритания. Не е ясно обаче колко бутилки са били доставени в Обединеното кралство. Въпреки това от бранша са категорични – британците ще могат да посрещнат Коледа и Нова година с бутилка шампанско както повелява традицията.


Великобритания е най-големият пазар за износ на френско пенливо вино и дори изпреварва САЩ с пазарен дял от 17 процента. Освен това производителите на шампанско имат възможност да избират между 140 страни по света.

Източник: tvevropa.com

Подобни статии