Lozenitsa Estate

Френските производители на шампанско не са притеснени от Брекзит

Френските производители на шампанско не са притеснени от Брекзит

Близо 3-вековната „любовна афера“ на британците с френското шампанско няма да приключи с Брекзит и тапите на бутилките с пенливо вино ще продължават да гърмят на Острова. Това твърдят френски производители, който бяха категорични – не се притесняват, че евентуален развод между Лондон и Брюксел без сделка ще навреди на бизнеса им и на износа на шампанско през Ламанша.

Пиер Еманюел Тетанже, управител на винарска изба:
„Не мислим че друго – освен курса на британската лира, ще окаже влияние върху шампанското. То е традиционно питие, което присъства на всеки празник. А и британците го обожават“.

Според запознати френските производители на шампанско са внесли достатъчно от пенливото вино във Великобритания. Не е ясно обаче колко бутилки са били доставени в Обединеното кралство. Въпреки това от бранша са категорични – британците ще могат да посрещнат Коледа и Нова година с бутилка шампанско както повелява традицията.


Великобритания е най-големият пазар за износ на френско пенливо вино и дори изпреварва САЩ с пазарен дял от 17 процента. Освен това производителите на шампанско имат възможност да избират между 140 страни по света.

Източник: tvevropa.com

No Article rating
0 Reviews
Тази материал беше ли полезен? Моля, направете своята оценка, за да ни дадете ценна информация за нашите подобрения.
  1. ЕКСТРА
  2. СУПЕР
  3. ДОБЪР
  4. СТАВА
  5. ЛОШ

Подобни статии